Mummit ja vaarit

Lueskelin egyptiläisen isoäidin kohtalosta suomalaisten virkamiesten käsissä,mieleni oli murheinen.Ajattelin asiaa syvemmin ja ymmärsin.En enää ihmettele mikseivät lapset Suomessa käy katsomassa vanhempiaan(poikkeuksiakin on ,olen siitä tietoinen),eikä  kukaan välitä kuinka heistä huolehditaan, ulkoisesti upeissa hoitopaikoissa.EIVÄTHÄN vanhempamme kuulu ydinperheeseen!!!!Mihinkähän he sitten kuuluvat?Mahdollisimman heikolla hoidolla ,mahdollisimman pian kirkkomaallekko? Siltä tämä nyky-yhteiskunnan minä,minä,minä maailma vaikuttaa.Miksi siis välittää yhdestä egyptin mummosta kun ei omistakaan huolehdita.Huudan ihmisyyden perään,niin Hämeen vanhusten kuin tämän ulkomaisenkin puolesta,kuuleeko kukaan.

2 kommenttia artikkeliin “Mummit ja vaarit”
 1. Ilkka Iivari sanoo:

  Hei Marianne.
  Päätökset kummastuttavat aka usein.
  Kerron pienen vertauksen.
  Mies lyö sinua halolla. Kumpaa syytät, miestä vai halkoa? Yleensä vastaus miestä.
  Tässäkin tapauksessa virkamiehen rooli on valitettavasti halon rooli ja mies tottelee nimeä eduskunta. Kyllä noihin vastenmielisiin pätöksiin valitettavasti olen törmännyt minäkin työssäni.
  Oikeuslaitos voi tulkita lakia, mutta yksittäisellä virkamiehellä ei ole paljoa tulkinnanvaraa, kun häntä on vielä ohjeistettu. Seuraavaksi voisi käydä niin, että virkamiestä syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta vaikka olisikin tehnyt moraalisesti oikean päätöksen.
  Eräs maahanmuuttaja toimittaja totesikin Tampereen irjamessuilla, että suomalaiseen perheeseen kuuluvat: isä, äiti, lapset, kissa ja koira, mutta isovanhemmat eivät kuulu.
  Näin on imeisesti lainlaatijakin ajatellut.
  Toivottavasti julkinen keskustelu ja kannanotot saavat aikaa lainlaadinnassa jotakin.
  Vanha tuomarin ohje kyllä sanoi, että mikä ei ole oikeus ja kohtuus, älköön olko lakikaan. Jotenkin niin se meni.
  Terv. Ilkka

 2. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Ilkka ymmärrän kyllä,että virkamiehillä on omat lakinsa joita tulee noudattaa,kuten ilmeisesti sinäkin.Olihan asiasta tänään pitkä selvitys Hesarissakin.Siinä oli myös mielestäni hyvä idea asian helpottamiseksi.Vaaditaan viisumi ,joka edellyttää vakuutuksen ottamista sairastumisen varalle.Tällöin vakuutus maksaa ,jos lapsilla ei ole varaa huolehtia lääkäri/sairaala kuluista.Asia ei ehkä ole ihan näin yksioikoinen,mutta kehittelyn arvoinen.

Jätä kommentti

css.php