Aina vain hullummaksi menee

Eu:n viimeisin älyvapaa päätös rajoittaa kala-ja lihakukkojen myyntiä.Jokainen suomalainen tajuaa ,että esim.kalakukko paranee muutaman päivän vanhana,mutta ”viisaammat”Brysselissä ovat päättäneet ettei näitä kukkoja voi myydä kuin sinä päivänä,jona ne on leivottu!Ensimmäinen reaktioni uutisen kuultuani oli”ei voi olla totta” ,mutta tottahan se on.Kuten Soinin Timo sanoo ”missä Eu siellä ongelma” ja näin on ja pysyy.Toivottavasti Timo nyt sen uuden porukkansa kanssa saa jotain aikaiseksi.Pelkään vain ,että hän tulee takaisin ja toteaa”hulluja nuo brysseliläiset”,kuten Asterix aikoinaan roomalaisista.

2 kommenttia artikkeliin “Aina vain hullummaksi menee”
  1. Marianne Koivisto sanoo:

    Sain tänä aamuna hieman selvennystä asiaan lukiessani hesaria.Homman nimi on siis se,että leipomon pitäisi itse jäähdyttää kukkonsa ja ne tulisi viedä myymälöihin kylmäautolla.Ongelmana edelleen kuitenkin on ,ettei pienillä leipomoilla ole varaa moisiin investointeihin,kylmiöt ja kylmäautot.Seurauksena lopetetaan kukkojen valmistus,koska se on monelle vain pieni osa tuotteista.Näin jää taas yksi suomalainen perinne unholaan.Jotta näin meillä EU:ssa.Asioita voisi tietysti tulkita toisin ja unohtaa moiset direktiivit ,kuten monessa muussakin maassa tehdään.Ei meidän tarvitse olla joka asiassa EU:n mallioppilaita.Maalaisjärkeä,maalaijärkeä…

  2. Erkki Strömberg sanoo:

    Äitini teki aikoinaan (= 60 luvulla) kalakukkoja kevään ”roskakaloista” kun niitä sai paljon. Olennainen osa valmistusprosessia oli uunistaoton jälkeinen kypsytys. Kukko käärittiin voipaperiin ja paksuun kerrokseen sanomalehtiä ja päälle vielä jotain pyyhettä tai vaatetta. Näin kukko kypsyi ”jälkilämmössä” maukkaaksi ja kuoresta ei tullut kovaa.

    Ne jotka vaativat äkkijäähdytystä lepomolla eivät kukonteosta mitään tiedä, eikä ymmärrä, valitettavasti kuten monesti muuallakin herrat tyhmyyttään pilaa koko homman.

    Minusta kaupallisista kukkosista Joensuun Herkkuleipomon ovat parhaita joita täälläpäi kaupoista saa, Partasia Kuopista kun ei tänne kuskata!

Jätä kommentti

css.php