Rengon markkinoilla kuultua

Lähes satavuotias veteraani oli kuntoutuksessa,hänellä oli VAIN lievää dementiaa , joten hänet kotiutettiin torstaina.Kotihoitotiimi ja turvaranneke ovat riittävä apu ja ruokakin tuodaan kotiin,mitäpä siinä vanhus muuta tarvitsee, kun lapsetkin voivat käydä muupaikkakuntalaisina joskus.Tämähän on sitä paljon puhuttua tehostettua kotihoitoa.No, vanhushan tietenkin halusi kotiin kun kerran katsottiin hänen pärjäävän,kukapa kotoaan minnekään lähtisi, ellei pakko ole. Lapset olivat huolissaan, mutta eiväthän omaiset mitään ymmärrä. Hoitaisivat itse, ajattelee moni päättäjä, ei sillä ole mitään merkitystä, että nämä lapset joutuivat aiemmin menemään työn perässä muille maille, nyt heidän kuitenkin pitäisi jättää työnsä ja tulla hoitamaan vanhuksiaan? Takaisin kyseiseen lähes satavuotiaaseen veteraaniin. Hänpä päätti saunoa viikonlopun kunniaksi ja kun oli kotiinkin päässyt,sehän kuuluu perinteisiin, että viikonloppuna saunotaan, ruutinia eikö?

Maanantai- aamuna kodinhoitaja sitten tuli iloisena katsomaan uutta asiakastaan,vaan ei löytynyt vanhusta mistään. Hoitaja lähti takaisin toimistolle ja soitti lapsille ovatko hakeneet vanhuksen tai tietävätkö missä tämä on, ei tietoa. Hoitajan työaika loppui joten hän ei asialla enempää päätään vaivannut. Lapset soittivat naapurille, jolle oli jätetty avain hätätapauksia varten ja pyysivät vielä etsimään vanhusta. Löytyihän vanhus viimeinkin,saunasta pois nukkuneena. Viikonloppu meni, ei käynyt kukaan.Tässä sitä tehostettua kotihoitoa parhaimmillaan.

Mitenkähän veteraanien hautausavustusten kanssa on, mistä niitä voi hakea jos niihin on oikeus ja kuka neuvoo?

Olihan siellä entinen kokoomusaktiivikin teltalla juttelemassa, hänen viestinsä oli lähinnä kertoa meille, ettei mitään hoitajapulaa ole olemassakaan. Hänen vaimonsa kun oli sairaalassa niin hoitajia oli niin paljon vuoteen vierellä ettei itse meinannut sopia joukkoon. Enpä enää yhtään ihmettele kokoomuksen päätelmiä sairaanhoitajien ja lähihoitajien riittävyydestä, ilmeisesti heitä sairaalassakin riittää kokomuslaisille muita paremmin. Jotta silleen.

Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen kokemus tämä Jaakonpäivän markkinat.

Jätä kommentti

css.php