Voimavarat tyhjäkäytössä

Kuuntelin Hämeen radiota aamulla ,Eero Lehden ja Arhinmäen jutustelua työttömyydenhoidosta.Miehet puhuivat täyttä asiaa,työttömyys on yksi niistä akuuteimmista asioista hoitaa, jotta saamme  taas maamme talouden nousuun.Emmekö voi tarjota työttömille mahdollisuutta,siis ei pakkoa,työskennellä vaikka laitoshoitajina vanhusten parissa.Sensijaan ,että ihmettelemme työttömyyttä toisaalla ja työvoimapulaa  taas toisaalla,ottakaamme tämä voimavara käyttöön.Vasta muutamapäivä sitten surkutteli nuorityttö sitä,ettei saanut kesätöitä eikä päässyt syksyllä opiskelemaan,eikä keksinyt mitä tehdä päivisin.Työllistetään nämä nuoret ja työttömäksi jääneet vaikka väliaikaisesti. Ei kortistoon ,vaan töihin vanhusten seuraksi ja lisäkäsiksi ruokailuun. Johan se on mielenterveyden kannalta tärkeää työttömillekin.Vai onko parempi lorvia kotona ja turuilla kuin antaa kortensa kekoon vanhusten puolesta.Voimme tietysti ottaa myös vanhempia työttömäksi joutuneita näihin hommiin ja osoittaa heille kuinka arvostamme heidänkin työpanostaan.Näin löisimme monta kärpästä yhtäaikaa.Ei siis pakolla vaan mahdollisuuden antaen.

Jätä kommentti

css.php