Kaupungin päättäjät eläköön toista viikkoa ilman suihkua

Hämeenlinnan kaupungin henkilöstön lomautuksista on ollut useita kannanottoja viime aikoina. Etenkin hoitohenkilöstön lomautus on noussut keskusteluissa ”kuumaksi perunaksi”. Vanhusten hoitopaikoissa henkilöstömitoitus on jo nyt sietokyvyn rajoissa. Sijaisten palkkaamiskieltojen johdosta henkilökunnan mitta rupeaa olemaan täysi monessa yksikössä, tällaisia viestejä olen saanut.

Kaupungin johdolta on tullut lomautuksista sellaista viestiä, ettei mitään henkilöstöryhmää jätettäisi lomautusten ulkopuolelle. Tämä tarkoittaisi käytännössa sitä, että kaikkia vanhuksia ei mitenkään pystyttäisi suihkuttamaan säännöllisesti ja esimerkiksi nyt  vuoteessa hoidettavien lyhyet syöttöajat lyhenisivät entisestään.

Ehdotankin, että sekä kaupungin johtohenkilöt ja myös kaupungin valtuutetut koittavat pärjätä toista viikkoa ilman suihkua ja nauttivat jo haaleaksi menneen lounaansa viidessä minuutissa. He voisivat myös mielessään kuvitella pitävänsä vaippoja. Näin menetellen he voisivat miettiä ovatko päätökset, joita he tekevät inhimillisiä vanhuksiamme kohtaan. Talous on toki tiukalla, mutta heitteillejättöä maatamme rakentaneita ja puolustaneita vanhuksiamme kohtaan ei voida sallia.

Elomessuilla adressi vanhustensuojelulain aikaansaamiseksi, teltassa 458. Ei enää riitä hokema: ”Jotain tarviis tehdä”. Nyt on viimein tehtävä jotain turvataksemme vanhusten inhimilliset perusoikeudet.

Jätä kommentti

css.php