Lautakuntien tarpeellisuus

Olen nyt vajaan vuoden seurannut lautakunta työskentelyä. Yhä enemmän ja enemmän, olen ryhtynyt ihmettelemään niiden tarpeellisuutta. En tiedä onko tämä vain Hämeenlinnaa vaivaava tauti vai ihan yleinen epidemia, mutta mielestäni niissä ei oikeasti päätetä mitään ja jos päätetäänkin vastoin kaupungin hallituksen toiveita , voi se välittömästi kumota tälläisen päätöksen. Jokainen lautakunta tuhlaa siis veronmaksajien rahaa 1300-1500 kuussa. Mitä sillä rahalla saisi aikaan, ei ehkä paljon, mutta varmasti enempi kuin nyt. Toivon todella, että koulujen lopetusta vastustava lautakuntapäätös saisi kaupungin hallitukselta hyväksynnän, silloin jaksaisin vielä itsekin uskoa jonkinmoiseen vaikutus mahdollisuuteen.

Minua on muistutettu, että lautakunnan jäsenenä on nähtävä suurempi kokonaisuus asioissa. Emmekö olekaan pitämässä äänestäjiemme toiveiden puolta, viimeiseen asti? Minua on myös syytetty populistiseksi, mutta jos uskon asiaani todella vakaasti(siis siihen, että vanhuksien eikä pienten lasten etuisuuksiin kajota) enkö ole oikeutettu pysymään lupauksieni takana. Olen täysin varma, että säästöjä voidaan löytää muilta alueilta aivan riittävästi. Vastuuttomuus syytöksiä voidaan jakaa siitä, että ehdotan joko velan lisäämistä(takaisin maksun ei pitäisi tuottaa ongelmaa,kun nousu alkaa saa kaupunki osinko tuottoja riittävästi  tai jos lainanotto kauhistuttaa siltikin, niin nostetaan se veroprosentti, ei se niin kamalaa ole. Eikö ole tärkeämpää taata nämä kunnan tärkeimmät palvelut kuin pitää sokeasti kiinni siitä veroprosentista ja sulkea kouluja, vanhainkoteja ja ehkä seuraavaksi terveyskeskuksia, yksityistää ne ja ajaa kunnan oma tuotanto niin alas, että olemme hinnoissa täysin pörssiyhtiöiden armoilla.

Kommentti artikkeliin “Lautakuntien tarpeellisuus”
  1. Olen saanut mielenkiintoista palautetta tästä artikkelistani en näillä sivuilla, vaan kylillä kulkiessani. Taitaa olla tämäkin arka aihe ja taas tuli nostettua kissa pöydälle, mielenkiintoista.

Jätä kommentti

css.php