KENENKÄÄN EI TARVITSE OLLA VASTUUSSA ENÄÄ MISTÄÄN

Olen aikaisemminkin kirjoitellut tästä nyky-yhteiskunnan kummajaisesta. Asioita ja ihmisiä käsitellään lähinnä abstraktisina tuotteina, eikä yksilöllä ole mitään merkitystä. Tämä johtaa taas siihen, ettei päätösten tekijätkään päätä mitään yksilöinä vaan ryhmänä. Ryhmässä ei kukaan ota vastuuta vaan sen yksilöt luistavat vastuusta sanomalla : ”Enhän minä ole sen päätöksen takana vaan muut.” He eivät sitten kuitenkaan ole siitä vastuussa vaan kunta tai valtio, joka on tarpeeksi abstrakti vastuun kantaja. Mikä tämä valtio sitten on? Eikö se ole me kansalaiset? Päättäjien mielestä ilmeisesti ei. Jos me tahdomme muutosta kenen puoleen käännymme? Siinäpä vähän mutkikkaampi yhtälö. Itsekin olen ilmoittanut olevani eri mieltä lautakuntani kanssa, onko se oikein? Monien mielestä ei, ryhmä ennen yksilöä, yhteen hiilen on puhallettava. Mutta onko? Jos jotain kirjoitan tai olen asiasta eri mieltä, kannan myös vastuun mielipiteistäni. Puhemies Niinistö perää vastuun kantajia eduskunnassa, hyvä niin. Tarvitsemme niitä myös kuntapolitiikkaan. Käsittelemme ihmisiä vain ryhminä: veteraanit, vanhukset, lapset, työttömät, vammaiset ja omaishoitajat. Näin meidän ei tarvitse olla kasvotuksin itse ihmisen kanssa. Viimeistään nyt pitää tulla alas lasitornista ja jalkautua sinne missä IHMISET ovat, katsoa heitä silmiin ja eikä vain kuunnella vaan myöskin ottaa yksilöiden kertomukset huomioon. Emme ole vain kansa vaan olemme myös ihmisiä.

Iloista joulun valmistelua toivoopi Marianne

5 kommenttia artikkeliin “KENENKÄÄN EI TARVITSE OLLA VASTUUSSA ENÄÄ MISTÄÄN”
 1. Jari Mäkelä sanoo:

  Huomenet Marianne !

  Olet oikeassa siinä että varsinkin tämän nykyisen yksisilmäisen politiikan teon aikakaudella tarvittaisiin rohkeita vastavirtaan kulkijoita, jotka uskaltavat pitää ääntä etenkin sellaisten herkästi marginaaliin jäävien ihmisten puolesta jotka eivät itse saa ääntään kuuluville. Ainakin osa Niinistön kansansuosiosta perustuu mielestäni juuri tähän pointtiin – uskallus nousta jopa omaa viiteryhmäänsä kritisoimaan jos yhteinen etu niin vaatii.

  Joulun rauhaa toivotellen Mariannelle ja kaikille muillekin T:Jari Mäkelä

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Demokratian ja yhteisvastuuhengen nimissä on hyvä puhua ja puuhastella ilman todellista riskiä ja vastuunkantoa.
  Vanhanen ja Anttila ovat kouluesimerkki, paljon porua, vähän villoja.
  Montako vuotta sitä Sirkka-Liisan lakiakin on valmisteltu, välillä vedelty uudelleen sorvattavaksi..
  Maatalousministeri olisi muualla erotettu.
  Entäs tämä tosivikkelään puun takaa pujahtanut perintöverolaki, taparikollisia suosiva näpistelylaki, joka aktivoi myymälävarkaat.
  Oikeusministeri Koskisen aikaan ei näin paljon sutta syntynyt.
  Politiikoista on tullut ympäripyöreitä media-höpöttäjiä.
  Ainoa taho, jolla Hölmölän peittoja leikataan ”rohkeasti” ovat, kuten Jari totesi, avuttomat marginaalit.
  Tämä maa tarvitsisi uuden Kekkosen, joka pistäisi Arkadian puuhailijat puihin.
  Joulua ootellessa
  Riitta

 3. Eero Itkonen sanoo:

  Hei Marianne, Jari ja Riitta!

  Niin se menee suureen tuntemattomaan, nimittäin vastuu. Virkamiehellä on lainmukaista vastuuta, mutta se poliittinen, toisin sanoin yksilön moraalinen vastuu, se pitäisi meidän vaatia poliitikoiltamme. Miten perussolu saataisiin vaativaksi, kun ainoa keino vaikuttaa on seuraavat vaalit ja muisti on lyhyt.
  Muistamisen ylläpitäjä ja puolustajamme mediakin sopuloituu entistä enemmän hukaten kriittisen tiedonvälittämisen linjansa toistuvasti. Usko tässä sitten. Vuodenalun tunnelmissa Eero

 4. Donna Tammy sanoo:

  Tarjoamme henkilökohtaisia ​​lainoja ja yrityslainoja kohtuuhintaisella korolla, joka on vain 2% vuodessa, mutta joka korotetaan kuukausittain. Toimimme sekä paikallisella että kansainvälisellä tasolla. Rahoituslähteemme ovat erikoistuneet luoviin ratkaisuihin vastaamaan laajentumisen, kasvun tarpeitasi jne. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: @ {donnaloancompany@gmail.com}

  tiedot:

  Nimi:

  Syntymäpäivä:

  Sukupuoli:

  Avioliiton tila:

  Osoite:

  Kaupunki:

  Osavaltio / provinssi:

  Postinumero:

  Maa:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Lainan tarkoitus:

  Lainan määrä:

  Maksuajalle:

  Netto tulot kuukaudessa:

  vieraile verkko-osoitteessa: https: // donnaloancompany.com

  Jumalan siunausta
  Rouva Donna

 5. Saara Kemi sanoo:

  Olen yksityinen luotonantaja ja sijoittaja. Tarvitsetko laillista, rehellistä, hyvämaineista ja nopeaa lainaa? Voin auttaa sinua 100%: n takuulainalla, tarjoan yritys- ja yksilöllistä lainaa. Lisäksi rahoitamme kaikenlaisia hankkeita. Saat lisätietoja ottamalla meihin yhteyttä: saara.kemi@gmail.com

Jätä kommentti

css.php