Onko koiran elämä Suomessa parempaa kuin köyhän elämä?

Entisaikoina sanonta ”se on koiranelämää” tarkoitti, että elo ei ollut kovin hääppöistä. Nykypäivänä voisi sanoa, että keskimääräinen koiranelämä ei ole hullumpaa. Koirille tulee jatkuvasti uusia palveluita, erilaisia hoitoja tavallisista trimmauksista aina vesijumppaan on saatavilla. Koirakouluttajat ovat hyvin kysyttyjä, he auttavat omistajia, jotka eivät pärjää karvaturriensa kanssa. Markettien koiranruokahyllyistä voi valita useita eri makuvaihtoehtoja ja kevytruokia sekä kaikenmoisia pieniä makupaloja. Koirantarvikkeita ja leluja on hyllykaupalla. Koiristamme pidetään keskimäärin erittäin hyvää huolta. Kulkukoirat ovat meillä harvinainen näky. Joitakin valitettavia yksittäisiä kaltoinkohteluita tapahtuu, onneksi vähäisessä määrin.

Uskaltaisin väittää, että tavallinen suomalainen koira voi keskimäärin paremmin kuin suomalainen köyhä. Onhan se hyvä, että koiramme voivat hyvin. Olenhan itsekin koirien ystävä ja koiranomistaja. Suomalaisten köyhien asiat taas ovat häpeällisellä tasolla, etenkin asioihin puuttumisen vähäisyys. Vertailun koirien ja suomalaisen köyhän välillä halusin tuoda esille, jotta tajuaisimme mihin suuntaan yhteiskuntamme on menossa.

Vuonna 2006 Suomessa oli EU-kriteerien mukaan jo 600 000 köyhää, nykyhallituksen aikana olemme jo saavuttaneet 900 000:n rajan. Meneillään oleva lama ei selitä suurta lisäystä. Hallituksen alkuaikoina oli hyvät ajat, mutta köyhien määrä ei vähentynyt. Tuloerot Suomessa ovat kasvaneet vauhdilla. Eli rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.  Todella varakkaiden varallisuusveron poisto on kuvaava esimerkki politiikan suunnasta. Toinen esimerkki nykypolitiikasta oli kokoomuksen vastustus toimeentulotuen siirtämisestä Kelalle, pelkona kustannusten nousu. Eli vaarana voisi olla oman äänestäjäkunnan verojen nosto ja tulojen tasaamista niille, jotka apua eniten tarvitsevat. Tämä politiikka on hyvin itsekästä. Mielestäni elintasoerojen kasvaminen johtuu juuri suomalaisten itsekkyyden lisääntymisestä, ”minä itse, minulle enempi, muut pärjätköön, itsehän ovat petinsä pedanneet”.

Sosiaaliset terveyserot kasvavat yhä, kuten palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander toteaa Hämeen Sanomissa 8.7. Hyvätuloisten yksityisiä palveluita käyttävien suhtautumisesta julkisten palveluiden rahoittamiseen Kiander mainitsee:”Ei haluta maksaa veroja näitten palvelujen parantamiseksi, kun ajatellaan, että niitä käyttävät työttömät ja muut marginaaliryhmät”. Kiander listaa myös muita todisteita köyhimpien ja varakkaiden terveyserojen kasvusta, esimerkkinä lasten lisääntyneet huostaanotot. Eikö nämä kaikki surulliset tilastot saisi joitakin valtaa pitäviä heräämään ja tekemään konkreettisia muutoksia asioiden parantamiseksi. Vai ovatko he niin tyytyväisiä omaan ja lähipiirinsä elinolosuhteisiin, etteivät halua riskeerata elintasonsa laskua. Vähemmällähän ei toki tule toimeen, kaikesta saavutetusta on pidettävä kiinni.

Erityisen vaikeaa on vähävaraisilla vanhuksilla, etenkin vanhukset jotka eivät voi turvautua omaisten apuun, ovat yhteiskunnan armoilla. Esimerkkinä lääkkeiden ostokyky. On paljon vanhuksia, jotka yksinkertaisesti eivät kykene ostamaan kaikkia lääkkeitä. Vuotuinen Kelan lääkekorvauskatto on niin korkea. Etenkin uudet kalliit lääkkeet, joilla ei ole vielä rinnakkaisvalmistetta ovat ongelmana. Lääkäriliitosta on kuulunut huolestuneita mielipiteitä joissa on mainittu uusien lääkkeiden ostokyvyttämyydestä kovan hinnan takia, silloin puhuttiin kaikista vähävaraisista, ei ainoastaan vanhuksista.

Myös köyhillä, niin nuoremmilla kuin ikäihmisilläkin on koiria. Koirista on seuraa, niistä saa lohtua ja tulee ulkoiltua mikäli voimia vielä on. Koiran pito maksaa. Koiramme ovat niin rakkaita, että moni köyhä vähentää omaa kulutustaan, jotta eläinystävämme voisivat hyvin. Koirammekin voi sairastua ja tarvita lääkäriä ja lääkkeitä. Mitä tekee esimerkiksi vanhus, jonka monivuotinen uskollinen elinkumppani katsoo omistajaansa hellyyttävästi ja tarvitsisi lääkettä vaivoihinsa. Kumman lääkkeen vanhus jättää ostamatta omansa vai lemmikkinsä, omiinkaan ei ole aina varaa?

 

 

 

3 kommenttia artikkeliin “Onko koiran elämä Suomessa parempaa kuin köyhän elämä?”
 1. mostafa sanoo:

  هذه هي أوربا من دون رتوش . إلى كل من يتمنى الهجرة إلى أوربا أهدي ذلك

  ——————————————————————————–

  حياة الكلاب أفضل من حياة الفقراء في فنلندا

  لربما سوف أحكي بين فترة وأخرى واقع أوربا المتردي فهو مثل تمثال من ملح وسط الامطار يذوب ببطئ أمم مصيرها الزوال إذا كانت بلدان كثيرة مثل اليابان واندونيسيا تتعرض لزلازل مميتة ، فإن أوربا تتعرض يوميا إلى زلازل اقتصادية مميتة .

  نعم هنا في أوربا لا يخفون شيئا يكتبون عن كل شيء حتى وإن كان مسيئا وجارحا لأنه حقيقة ويجب أن تذكر .
  فنلندا من أجمل واغنى بلدان أوربا ، لأنها الريف الأوربي الجميل الهادئ بلد نوكيا والسفن والبواخر السياحية العملاقة ، بلد صناعة أقوى كاسحات الجليد في العالم وافضل الصناعات الجلدية في العالم بلد الفورمولا وشوماخر . ولكن هل تصدق أن هذا البلد بهذه المواصفات تكتب الصحف فيه : (( حياة الكلاب أفضل من حياة الفقراء !! . ))
  سأترجم النص واترك التعليق . وبإمكان القراء الاعزاء أن ينسخوا من الرابط المرفق فقرات من المقال وترجمتها عبر مترجم كوكلي فسوف يعطيهم صورة تقريبية .
  تقول صحيفة هامين صانومات وهي من الصحف المشهورة المتكونة من سلسلة صحف هي هلسنكي صانومات وفانتا صانومات وغيرها . كتبت الصحفية العالمية والمعلقة على الأحداث الأكثر سخونة في العالم (مارينانا كويفستو) تقول : أتمنى أن أعيش حياة كلب ! هذا ما قاله لي الكثير من الفقراء الذين التقيتهم .
  فقلت لهم لماذا ؟
  فقالوا : اليوم حياة الكلب ليست سيئة على الاطلاق، فالكلاب افضل منا لأنها تحصل على رعاية نامية جدا ومتطورة حيث تتلقى مجموعة من العلاجات والأدوية ، وتخصص لها احواض سباحة للتمارين الرياضية ، والمدربين الجيدين ، ويصطحبها اصحابها في فسحات جميلة لكي لا تصيبها الكآبة . وإذا دخلت إلى أماكن بيع طعام الكلاب فإنها افضل من رفوف بيع طعام البشر فطعام الكلاب بألوان مختلفة ونكهات مختلفة ومطيبات منوعة وهي خالية من المواد الحافظة لأنها تضر صحة الكلب ، ثم بكى المتحدث وقال ولكن غذائي يحتوي على مائة نوع من المواد الحافظة المضرة للصحة والقاتلة ببطئ .
  يضاف إلى ذلك فإن رفوف الكلاب مليئة بالألعاب المختلفة والأطباق الخفيفة. والأهم الأهم من ذلك أنك لا ترى كلبا مشردا ، ولكن هنا في الشوارع ترى الكثير من البشر مشردين لا مأوى لهم ويوميا ترفع سيارات الاسعاف جثة فقير مشرد مات في زاوية بناء متهالك يجدونه يلتحف الصحف ويتوسد حذاءه.
  ففي احصائية للاتحاد الأوربي اظهرت أنه يوجد أكثر من مليون فقير في فنلندا وحدها من مجموع عدد السكان البالغ خمسة ملايين نسمة !!.
  سياسة البلد الأنانية جدا زادت من وتيرة ارتفاع عدد الأثرياء مقابل ارتفاع في عدد الفقراء . فبينما لا يستطيع المسنون شراء الأدوية لضعف حالتهم المادية ، تقوم الدولة مثلا بالانفاق على مكافحة مرضى المخدرات فتنفق عليهم المليارات ، بينما لا تضع العقوبات الرادعة لمن يتناول المخدرات مثلا . بينما نرى في الطرف الاخر موت كبار السن في بيوتهم وحيدين لأنهم مثلا لا يستطيعون شراء الدواء اللازم لهم .
  أضع الرابط هنا .
  http://mariannekoivisto.blogijanne.fi/2010/07/09/onko-koiran-elama-suomessa-parempaa-kuin-koyhan-elama/

  أما بالنسبة للأجانب وخصوصا اللاجئين فهم يعانون من ضائقة مالية مزمنة لأن أغلبهم عاطل عن العمل يتلقى مساعدات صغيرة من البلدية لكي يعيش بها ولا يموت ، فيعمد الأجانب إلى الاقتصاد وترك الضروريات من أجل توفير مبلغ يسافرون به إلى اوطانهم لرؤية اهلهم واحبائهم . وكثير من الأجانب مصابون بفقر الدم أو سوء التغذية ، ولكنهم مع الأسف الشديد عندما يذهبون إلى بلدانهم فإنهم لا يذكرون الحقيقة خجلا من واقعهم المر ، فيعمدون إلى الكذب والتظاهر بالثراء والراحة ، مما يؤدي إلى حالة من الدعاية الكاذبة تدفع الكثيرين أن يحلموا بالسفر إلى أوربا ، فيبيعون الغالي والنفيس من أجل ذلك ، ولكنهم في النهاية عندما يصلون إلى اوربا يصطدمون بالواقع ، حيث يعيشون الوحدة القاتلة والغربة المركبة فيُصابون بالامراض النفسية وأمراض الحساسية الغريبة .
  فأنظر الفرق بيننا وبينهم ، الأوربيون لا يخجلون من ذكر فقرهم وتمثيل حالهم بأنهم انزل من الكلاب بدرجات كثيرة ، ولكن مع الأسف الشديد المغترب هنا لا يذكر الحقيقة بل يعمد إلى الكذب والكذب حتى يخلق للسامع جنة تدفعه إلى ازدراء وطنه وحياته ومجتمعه ، والهروب إلى جنة الأوهام والخيالات .

  طوابير الفقراء تأخذ مساعدات الطعام من الكنائس .

 2. Mitäköhän tuokin kommentti pitää sisällään? Varmaankin minut lähetetään siinä vähintäänkin MANALAAN. Voihan siinä lukea tuhat kertaa Allah on suuri tai muuta vastaavaa. Oli mitä oli kiitos Mostafa kommentistasi ja toivotan sinulle JOULU RAUHAA, over and out.

  Marianne

 3. Susan Benson sanoo:

  Hei, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä minulle sähköpostia WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainan saamiseksi;
  * Mukavuus – Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa – Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus – saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu – saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla, koska olemme auttaneet lukuisia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa.

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi:
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

Jätä kommentti

css.php