Kaikille heille, vaan ei vahingossakaan meille ?

Taas on rahaa jaossa, Suomi tietenkin siinä mukana. Velkataakka sen kun kasvaa. Näinkö se taas menee.

Tänään oli postilaatikossa viesti veteraaneilta. Pyysivät apua, niinkuin joka vuosi ennen itsenäisyyspäivää. Heitä ei enää ole montaakaan jäljellä(vain 50 000), näitä meidän itsenäisyytemme varmistaneita. Miltähän heistä tuntuu tämä nykymeno, maamme myyminen pala palalta? Ei varmaankaan hyvältä. Miltä mahtaa heistä tuntua kun jaamme rahaa Venäjän lähialueyhteistyöhön, mutta emme pysty huolehtimaan omista veteraaneistamme? Yhteistyön puitteissa naapurimme on jo saanut 300milj.euroa vuosien varrella ja avustaminen jatkuu. Murmanskin alueella maksetaa viittomakielen opiskelua. Se on varmasti heille erinomaisen tärkeää. Ihmettelen kuitenkin sitä, että maa jolla on valtavat omat luonnovarat, tarvitsee meidän apuamme tällaisiin projekteihin. 

Entäpä sitten nämä Euroopan valtiot, joita tuemme saamatta mitään takuita tukemme vastapainoksi. Missä on määrätty, että he menevät omien kansalaistemme edelle? Kun tähän ralliin on lähdetty tukea hakevat vain lisääntyvät, kunnes olemme itsekin tuen hakijoina, ketkä sitten enää pystyvät ojentamaan auttavan kätensä?

Tarvitaanko nykypäättäjille viittomakielen keinoja, jotta he tajuavat lopettaa älyvapaan tukimiljoonien jakamisen( suomalaisten kovalla työllään saadut rahat) vai millä saataisi maalaisjärkeä kaaliin? 

Kreikka ja Irlanti on pakko pelastaa, muuten meidät hukka perii (lama). Tätä vakuuttavat Katainen ja Kiviniemi kuin yhdestä suusta. Pelastaako apu? Siihen tietoon tarvittaisiin oraakkelin kykyjä. Seuraavaksi ehkä Portugali. Siis pakko on, muu ei auta. Onko ollut pakko saada vanhusten asiat kuntoon? Entä omaishoitajien asiat? Miten on suomalaisten mielenterveysongelmien hoito, tuhatmäärin työkykyisiä jää ennenaikaiselle eläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi (riittämättömän avun ja hoidon puutteen vuoksi). Näitä asioita ei ole pakko hoitaa kuntoon, mahdollista olisi.

Entä jos ja kun apua tarvitsee Espanja, se on jo kohtalon kysymys. Silloin on pakkopaita jo niin kireällä, ettei sitä enää saa pois.

Jätä kommentti

css.php