Maailma muuttuu Mattiseni

Viime päivinä on kovasti pohdittu miksi nämä vaaliraha paljastukset nyt yht’äkkiä ovat saaneet tuulta purjeisiinsa, vaikka niistä on aikaisempinakin aikoina lehdistä saatu lukea. Mikä oli se sysäys Timo Kallin sanojen jälkeen, joka aiheutti salojen paljastusryöpyn. Oliko se lehdistössä asiasta kirjoittelu, kansalaisten uusi oikeuden tunto, voisiko se johtua vaikka lamasta vai löytyykö asialle jokin muu selitys.

Olen asiaa itsekin miettinyt ja tullut tulokseen, että näillä kaikilla ja lisäksi kansalaisten sivistystason nousulla viimeisten parinkymmenen vuoden aikana, sekä sillä, että maailma ja tietoyhteiskunta on tullut jokaisen ulottuville ja koteihin, on merkitystä.Huh,huh tulipa varsinainen monsteri lause. Päättäjä ei olekaan enää mikään ylipappi joka sanelee kansalle tahtonsa. Lisäksi oma osansa on varmasti myös Eu-lla, joka yrittää määrätä elämämme sisällöstä kaiken maailman älyttömillä säädöksillä. Kansan mielestä nykyiset päättäjät, siis enemmistö heistä,   ei kuuntele äänestäjiään vaan tekevät päätöksiä, välittämättä kansan huudoista.

Maailma muuttuu Mattiseni, jos et pysty muuttumaan sen mukana, on aikasi ohi. Poliittinen ilmapiiri on myös muuttunut ja hyvä niin. Vanhat käytöskaavat romukoppaan ja uudet tuulet tilalle.

4 kommenttia artikkeliin “Maailma muuttuu Mattiseni”
 1. Marianne Koivisto sanoo:

  Kuuntelin juuri pääministerin haastattelua ja en voi muuta sanoa kuin uskomaton nahkiainen(lue,luikertelija). Hän irroittaa itsensä asiasta ja katsoo korkeuksista, kuin ruumiista irtoamiskokemuksen saaneena. Hän ei taida tajuta tehneensä mitään epäreghellistä, mikä taas aiheuttaa uuden dilemman oikean ja väärän ymmärtämisestä. No joo, eipä kai kukaan odottanutkaan mitään muuta. Paras lause mitä Urpiaiselta on koskaan tullut on tämä: Olemme saaneet parhaan hallituksen mitä rahalla on ostettavissa. Näinhän siinä kävi.

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Marianne!
  Kuuntelin myös.
  Huolestuttavaa oli pääministerin uusi määritelmä toimittajan kysyessä valehtelusta..
  Pääministeri selitteli muistamattomuuden hämäristä nousseesta myöhemmästä vahvasta mielikuvasta,
  jotta ei ollut valehtelua, vaan väärää muisti- tai mielikuvaa.
  Minulla on vahva mielikuva pienestä lapsestani,
  joka itki kuultuaan Kekkosen kuolemasta.
  Tytär ei ollut ”poliittisesti sitoutunut,”
  oli vain maan isä,
  jonka sanomisia ja tekemisiä hän lukemaan opittuaan oli vuosien myötä seurannut.
  Nämä meidän DNA-jatkeet kun alkavat puhua mitä sattuu,
  se ei välttämättä ole kodin aikaan saamaa hegemoniaa.
  Ympäristötekijät ja esikuvat ”kasvattavat” kimpassa kanssamme ns. arvoja.
  T. Riitta

 3. kuuntelin myös sanoo:

  Mariannelle

  Kuuntelin myös koko haastattelutunnin ja tulin samaan tulokseen: siltä äijältä onkilierokin oppisi paljon.

  Toimittaja kysyi, muistaakseni kolme eri kertaa Vanhaselta, mitä mieltä hän on PERIAATTEESTA, että valehdelleen tulisi erota.

  Kertaakaan V. ei suostunut vastaamaan, vaan väitti joka kerta, että hän ei ole valehdellut.

  Jos V. olisi sanonut, että valehdelleen ei tarvitse erota, se olisi ollut vähän liian paksua.
  Jo hän olisi sanonut, että valehdelleen tulee erota, se olisi ollut hirttonaru omaan kaulaan. Ei sillä dementialla tai väärinkäsityksillä ym. alibeilla kovin kauas pötkitä. Siitä pitää media taatusti huolen.

  Kun tuolla aiemmin pohdittiin, mistä tämä uusi, kriittinen asenne poliitikkoihin johtuu, niin uskon sen olevan muuttuneen median ja sitä seuraavan yleisön yhteistyötä.

  Nykyisin toimittajia koulutetaan paremmin kuin ennen ja ilmeisesti heille myös annetaan vapaammat kädet toimia kuin ennen. Kilpailu lukijoista, kuuntelijoista ja katselijoista on ankaraa, eli nyt vihdoin yleisökin voi vaikuttaa juttujen valintaan ja käsittelyyn. Ainakin Hesarissa ja muissakin valtalehdissä.

  Kaupunginhallituksen kirjekyyhky Hämeen Sanomat nyt on asia aivan erikseen. Siitä ei voi puhua samana päivänä kuin esim. Hesarista.

 4. Hei kiitti kommenteista ja tänäänhän sitä samaa tuli lisää. Mitenkähän se Matti tästä uusimmasta käänteestä yrittää luikerrella, pittääköhän tuo meittiä tavallisia kansalaisia ihan uunoina?

Jätä kommentti

css.php