aika hyvä taktiikka

Matilla nimittäin.Väsyttää, väsyttää eikä taivu. Hän varmaan on päättänyt, että kun asian kieltää aina vaan, niin kyllä ihmiset kyllästyvät siitä puhumaan. Se, mikä tässä farssissa kaikkein surullisinta  on ,että keskustan ihmiset sokeana uskovat pääministeriään. Hän muka on ajojahdin kohde ja täysin syytön! Come on, ei kaikki syytteet voi olla tuulesta temmattuja, älkää olko naiveja. Jos pääministeri nyt kuitenkin saa jatkaa, niin kyllä maailmalla nauretaan kansamme sinisilmäisyyttä. Sanon edelleenkin, ettei tämä vielä tähänkään pääty vaan kaikki salat eivät ole vieläkään paljastettu. Löytyy varmaan muistakin pesistä paljastettavaa. Siispä vaalit uusiksi ja pöytä puhtaaksi.

27 kommenttia artikkeliin “aika hyvä taktiikka”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Marianne!
  Luulenpa, että Keskustassa on paaaljon kissanpentuja, joiden silmät ovat auenneet jo ajat sitten.
  Pattitilanne,
  ko. pääministerin pitäisi itse erottaa itsensä jo oman puolueensa tulevaisuuden vuoksi.
  Sitä hän ei tee missään tilanteessa, sen verran tunnen hänenlaisiaan suomalais-politiikkoja.
  Tutkimushaastattelijan duunissa olleena en noihin mielipidemittauksiin nojaisi, ne muuttuvat, elävät omaa elämäänsä.
  Ei tarvitse kuin laskea mielipiteitä netissä, prosentuaalinen tulos, pääministeri ulos.
  Eduskunta ei sitä tee.
  Siis odottakaamme seuraavia vaaleja..
  Liikkuvat äänestäjät tulevat silloin muuttamaan naamoja.
  Itse huomasin aamulla yllättäin ajattelevani,
  että parempi Matti kukkarossa,
  kuin tuntematon pyy pivossa..
  tiedä mistä se olisi kotoisin ja mitä epidemioita..
  Pitäisiköhän mun tutkituttaa koppani?!
  t. Riitta

 2. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Riitta, kyllä pahoin nyt pelkään, että sinulle jonkunmoinen epidemia on iskenyt. Toivotaan sen pian paranevan. Kaunista syyspäivää toivoopi Marianne

 3. seurailija sanoo:

  Hei.

  Ihan asiaa kirjoitit. Suomen pääministerin sekoilut on noteerattu jo muuallakin maailmassa. Missä tahansa ns. lännessä poliitikko olisi tehnyt johtopäätökset ja ihan kuten kirjoitit, jo puolueensa vuoksi olisi eronnut.
  Tämä on se pieni, eikä ihan pienikään, ero joka erottaa Suomen näistä länsimaisista demokratioista.
  Gallupeista viis. Seuraavissa vaaleissa saattaa tulla keskustalle pikkuinen yllätys. Eivät heidän kannattajansa aivan tomppeleita ole, kai.
  Loppupeleissä tämä sotku on lottovoitto Urpilaisen joukoille, joilla alkoikin olla jo uskottavuusongelma.
  Luulen, että sitten kun äänestetään oppositio nostaa kannatustaan. Eikä heidän edes tarvitse tehdä vaalityötä, Vanhanen tekee sen heidän puolestaan.
  Tai sitten käy niin, että kansalaisten usko koko poliittiseen järjestelmään loppuu ja nukkuvien puolueesta tulee vaalien murskavoittaja.

 4. Seurailija tervehdys sinulle
  Pelkään pahoin, että olet osunut oikeaan, nukkuvien puolueesta on vaara tulla voittaja. Toivon kuitenkin, että olemme molemmat siinä väärässä. Ei mikään muutu ilman, että äänestämme nykyiset päättäjät roskakoppaan ja valitsemme todella sanojensa taka seisovia henkilöitä. Siinäpä sitä arvostelukykyä vasta sitten tarvitaankin.

 5. seurailija sanoo:

  Näin on.

  Huolestuttaa sekin, kuinka vähän nuorisoa (omat lapset mukaan luettuna) kiinnostaa äänestäminen.
  Nykypäivän nuoret ovat kyllä sillä tavalla fiksuja, että tämä viimeaikainenkin kohu vieraannuttaa heitä entistä enemmän politiikasta.
  En yhtään ihmettele.
  Voi kun näkisi ne vaalit, joissa äänestysprosentti olisi lähempänä yhdeksääkymmentä ja se kuuluisa ”kansa” näyttäisi oikeasti mitä ajattelee tästäkin pelleilystä.

  Kansanedustajantyöstä on tullut eräänlainen suojatyöpaikka, jossa keskitytään vain ja ainoastaan ajamaan sitä omaa etua ja koetetaan turvata oma onnellinen tulevaisuus. Vaalien annetulla lupauksilla pyyhitään… ihan sitä.
  Oikeastaan onni, että härskiydessään tämä touhu meni niin pitkälle, että paljastui. Toivotaan ”kansan” näyttävän, mitä mieltä tällaisesta ollaan, kun seuraavan kerran äänestetään.

 6. Liisa Hallila sanoo:

  Niinpä niin. Vaalirahoituspaljastukset on skandaali, mutta sellaiseksi se jääkin. Ei siitä seuraa sen enempää kuin parempi lainsäädäntö, avoimempi ilmoittelu jatkossa ja vähemmän rahaa tulee olemaan jaossa seuraavissa vaaleissa. Kansanedustajina jatkavat lähestulkoon kaikki entiset, koska äänestäjät eivät ole voineet äänestää väärin. Aina äänestetään oikein ja mieluiten sitä voittajaa. Helppohan on perussuomalaisten hurskastella kun kukaan ei ole edes tarjonnut rahaa vaalityöhön.
  Luulisin, että vasemmistopuolueet, perussuomalaiset ja YLE eivät vaihda pääministeriä, vaikka niin kovasti haluaisivatkin. Yhden pääministerin jo kaatoivat ja se sai riittää. Eiköhän keskustan kenttäväkikin ole lujana rintamana Mattinsa tukena. Puoluekokous sitten päättää jatkon.
  Liisa Hallila

 7. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Liisa.
  Olen oikeastaan nyt tyytyväinen, ettei oma ehdokkaani ihan päässyt tälle likapyykki-kierrokselle syyttömänä tahriintumaan.
  Kyllä vaalirahoitusskandaali varjostaa pidempään, oletan.
  Hyvä että nyt käännetään melkein joka lautakasa.
  Ruotsalaisten säätiötkin ovat vielä penkomatta.
  Hurskastelijoita löytyi, ja tulee löytymään joka puolueesta.
  Siitä olemme yhtä mieltä, että hyvä kun jonkinmoista lakia pusataan, koska sitä moraalia ei tunnu vapaaehtoisesti enää löytyvän, sitten vanhan liiton miesten ja naisten.
  Ahneus alkoi kumuloitua 70-luvulla ja tähän on tultu.
  Siitä olen Liisa matti, että keinot laistaa tulevaa lakia löytyvät.
  Meille kun asennettiin myymäläketjuihin uusia hälyttimiä, sanoi ko. asentaja hyvin kyynisesti
  ”- Alan miehet ovat meitä jo askelen edellä. Nämä ovat amatöörejä varten.”
  Siitä huolimatta äänestellään!
  T. Riitta

 8. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Liisa
  Mistähän tiedät mitä perussuomalaisille ehdokkaille on tarjottu tukea? Tietääkseni et voi tarjoajista tietää, kun et ole puolueen jäsen. Tarjoukset kun eivät näy, kun niitä ei ole hyväksytty. Usko tai älä, kyllä meitäkin jotkut haluavat sponsoroida. Emme ole pyytäneet emmekä vastaanottaneet vastikkeelista vaalirahaa, vaan pelaamme rehellistä peliä. Jotkut vielä haluavat ihan oikeistakin syistä auttaa heikompi osaisia, eivätkä tee sitä oman egonsa pönkittämiseksi. Rauhaa ja rakkautta sinulle toivottaapi Koiviston Marianne

 9. Heikki Koskela sanoo:

  Hyvät Naisystävät ja Seurailija!
  Jostain kumman syystä Matti herättää antipatioita, mutta Tarja ei. Molemmat ovat nousseet asemiinsa maan tavan ja vallitsevan käytännön mukaan. Hyvin luultavaa on, että Tarjan aloitellessa poliitikon uraansa, hän sai SAK:lta palkanjatketta, josta ei verottajalle kerrottu. Otetaanpa vertailuun näiden kahden rakkauselämä: Matin naistuttavien nimet ja ulkonäöt tuntevat kaikki, mutta minulla, joka yritän seurata asioita, ei ole tietoa Tarjan tyttären isästä. Onko teillä? Näille kahdelle voi todeta laulun sanoin: On viisikymentä tapaa jättää rakastettunsa.
  Tietysti hyvä asia koko jupakassa on se, että Ylen ja Helsingin Sanomien toimituksien taso tuli kansalle selväksi: Lahjattomat teettää saamattomilla tarpeettomia töitä.
  Olen samaa mieltä Seurailijan kanssa, että nykypolitiikan rahoitus karkottaa nuoret ja lahjakkaat ihmiset politiikasta, mikä tietenkin on pitkässä juoksussa maalle vahingollista. Mielestäni ehdokkaalle suoraan ei saa antaa raha-avustusta, koska se voidaan tulkita lahjonnan yritykseksi. Lisäksi, että toiminta olisi läpinäkyvää, on verottaja sotkettava kisoihin mukaan.
  Lahjoitukset olisi aina osoitettava puolueelle, ja ko. rahalahja olisi verotuksessa vähennyskelpoinen meno. Puolueet suhmuroivat rahat ehdokkaille, joille se olisi verotettavaa tuloa. Ehdokkaan kampanjakulut (tositteita vastaan) olisivat verotuksessa vähennyskelpoisia. Verottaja ei tässä mallissa hyötyisi mitään, koska vaaleissa tuppaavat kaikki lahjarahat ja vähän omiakin menemään, mutta rahan lähteet tulisivat selville. Ihmiset ja yritykset yleensä käyttävät kaikki veronvähennysoikeudet.
  Vuoden päästä nimetään ehdokkaita eduskuntavaaleihin, toivottavasti saamme järkeviä ihmisiä eduskuntaan lamantappohommiin.
  Kirjoitellaan t. Hessu K.

 10. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hessu!
  Kyl mää ny puolustan mediaa, joka tarttui Timo Kallin lipsahdukseen.
  Sen tekee erikoiseksi se, että kansanedustaja Kalli oli laatimassa lakia vaalirahoituksen ilmoitusvelvollisuudesta.
  Mediahan puhdistaa pöytää, jonka olisi vapaaehtoisesti pitänyt arkadialaiset puhdistaa.
  Mietin tuossa myös rahasummia, jotka ovat olleet liikkeellä vaalien aikaan.
  Aikoinaan minulle tarjottiin asemani vuoksi kaikenmoista maasutusta perhelomista Lapin kelomökissä ties mihin.
  En lähtenyt leikkiin,
  koska pelkäsin ko. tarjousten vaikuttavan jossain takaraivossani tehdessäni ostopäätöksiä eri tarjousten välillä.
  Monet meistä muistavat jutun Nobel-kirjailija Bernard Shawn junamatkasta.
  Ihailtuaan aikansa upeaa vierustoveriaan, kirjailija kysäisi neidolta
  – Harkitsisitteko lemmenyötä kanssani, jos maksaisin teille 10 000 puntaa?
  – Saattaisin harkita, neito vastasi hyvillään.
  – Entä jos maksaisin viisi puntaa? jatkoi kirjailija.
  Nainen suuttui
  – Millaiseksi te minua oikein luulette.
  – Senhän jo tiedän,
  nyt neuvotellaan vain hinnasta, totesi kirjailija.
  Voidaan!
  Totesi Riitta

 11. Aivan ihanaa kun pikku kirjoitus alkaa elämään ihan omaa elämäänsä, tällaista mielipiteiden vaihto sivistyneesti on parhaimmillaan. Jään odottamaan jatkoa.Terkut MK

 12. seurailija sanoo:

  Lauantaita Hessu K. ja muutkin.

  Pari päivää on kulunut ja näyttää siltä, että Matti selvisi jälleen. Olen kyllä vähän eri mieltä siitä, että pääministeri herättäisi pelkästään antipatiaa. Tämän viikon ryöpytyksessä näyttää käyvän niin, että yleinen mielipide kääntyy Vanhasen puolelle. Moni ajattelee, ehkä aiheestakin, kyseessä olevan ajojahti. Ja tällaisessa tilanteessa käy usein niin, että sympatiat kääntyvät jahdatun puolelle.
  Onhan Matti ollut median edessä melkoisen kömpelö. Jotkut sliipatut kokoomuksen keulamiehet olisivat hoidelleet itsensä vastaavassa tilanteessa tyylikkäämmin kuiville.
  Sinänsä keskustelu alkaa olla itkettävän ja naurettavan välimailla: Oliko kyseinen kuuluisa puutavara tuppeensahattua vai hienohöyättyä…
  Mistä muuten keksit vetää Tarjan mukaan tähän? Hän nyt on ihan oma lukunsa valtakunnan historiassa. Ehkä on turha, jopa asiatonta, pohtia Tarjan lapsen isän henkilöllisyyttä.
  Minussa hän ei herätä muita tunteita kuin ehkä myötähäpeää, kun hän kulkee ympäri maailmaa Suomen edustajana. Mutta laillisissa vaaleissa hänet valittiin, joten pakko on kestää loppukausi.
  Onneksi valtaoikeudet ovat ’hieman’ pienemmät, kuin UKK:n aikaan. Median mukaan suuren naapurimaamme johtaja ei liiemmin kunnioita Tarjaa. Mikäli hänen kommenttinsa aikoinaan presidentistämme on totta: ”Se kolhoosin lypsäjän näköinen akka”. Vai onko tuokin suomalaisen median keksimää?
  Hän on saanut olla mediassa rauhassa siksikin, että Suomessa on aina ollut kunnioitus maan ykkösihmistä kohtaan, mikä on ihan hyvä asia. Minusta ainakin.

  Kai tämä vaalirahoituksen pöyhiminen on merkki siitä, että ollaan siirtymässä avoimempaan yhteiskuntaan. Itselleni on tullut asiaa seuratessa mieleen se että medialla on suunnaton valta.
  Melkein kaatoi hallituksen ja erotti pääministerin. Tuleva viikko näyttää onko medialla myös olkapäitä ottaa vastuu väitteistään, mikäli se on johtanut löyhin todistein mielipidettä harhaan.
  Hullua muuten, että täällä Suomessamme keskitytään johonkin lautakasaan, kun maa muuten on edelleen talouden osalta miltei hätätilassa.

  Totta sekin, että ainahan puolueet ovat saaneet tukea muualtakin kuin virallisesta puoluetuesta.
  Ilman entistä Neuvostoliittoa kommunistinen puolue olisi luultavasti kadonnut kokonaan poliittiselta kartalta. Jostakin luin, että samaan aikaan kun NL tuki kommunisteja USA tuki CIA:n kautta SDP:tta! Ei perustu mihinkään muuhun kuin omiin arvailuihin, mutta luultavasti Suomen oikeistokin sain noihin aikoihin tukea lännen suunnasta. Eli epävirallista puoluetukea on ollut aina.

  Mutta Matistahan tämä kaikki alkoi. Hän taitaa olla kuin kissa, jolla on ainakin seitsemän henkeä tarinan mukaan. Kissaan voi häntä verrata siinäkin, että vaikka kuinka korkealta yritettäisiin pudottaa, aina laskeutuu maahan tassuilleen.

 13. Onhan tuo Matti alusta asti ollut mummojen lellipoika, itse en sitä oikein ymmärrä kun äänikin narisee kuin tuppeensahatun ladon oven saranat. Oliko vähä kaukaa haettu vertaus? Yleiseti ottaen olen sitä mieltä ettei tulta ilman kipinää. Jahdataanko Mattia, totta hemmetiossä eihän pääministeristä aina saa näin mehevää myytävää, keskusta on ihan erikoistunut näihin pääministerijuttuihin.
  Tarjan lapsesta, minä oletin Hessun tarkoittavan Karpelaa lapsen isä ihmettelyssään. Halosen lapsijuttu kun on jo menneen talven lumia.
  Lautakasaan keskittyminen taas johtunee siitä, että epärehellisyys siinä kohdistuu yhteen henkilöön.
  Tekee siitä siis tavallaan henkilökohtaisemman, eikä tällöin voida piiloutua maantapaan siis edellyttäen ,että juttu voidaan todistaa.Jatkoa tarinalle saamme tulevaisuudessa.Sitä odotellessa MK

 14. seurailija sanoo:

  Jaa mä ajattelin, että TaNjan lapsen isä on tiedossa, sen sijaan iso Tarja paremminkin sopisi tuohon SAK kuvioon… eikö Karpela muuten ole Keskustan kansanedustaja? Hessu ehkä kertoo ketä tarkoitti.
  Menneen talven lumia. Samaa mieltä. Isäksihän on arvailtu erästäkin edelleen näkyvästi aatteen miehenä politikoivaa…
  Mutta hyvin vähän asioilla politiikan kanssa tekemistä. Menee ihan seiskapäivän toimittamiseksi.
  keskitytään enemmän näihin tuppeensahatuihin…

 15. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys Ystävät!
  Tahallani vedin Tasavallan Presidentin tähän mukaan, koska ketään ei kiinnosta terveysraportit hänestä, mutta kuka on tämä läheinen ihminen. Onko hän vieraalla vallalla töissä eli ulkomailla? Onko hänestä kansallista turvalisuusuhkaa? Tuskin! Vaan, kuka hän on?
  Itse Presidentin virkatehtävistä minulla ei ole mitään moitittavaa niin kuin ei Pääministerinkään.
  Kaikkea hyvää t. Hessu K.

 16. Joo jäppiset, mun moka tuli, jonkin asteinen oikosulku kun puhuin Karpelasta. Ei meinaan tullu mieleeni jotta Halonen vedettiin juttuun mukaan yks kaks. Mutta tottahan puhutte molemmat koko hommahan on hiukka koominen. Ja sanonko taas ei se….. enpä sanokaan. Kauniita unia haluaapi teille toivottaa Koivistopa tietenkii

 17. Teija Arvidsson sanoo:

  Tervehdys!

  Täytyy minunkin osallistua tähän keskusteluun, kun jälleen tänään ihmettelin Matti Vanhasen kykyä väistellä kaikkia nuolia, jotka on osoitettu häneen. Ihan kuin ympärillä olisi panssari, johon mikään ei osu ja jossa mikään ei tunnu.

  Suomen poliittinen johto kokoontui perjantaina Turkuun juhlimaan Suomen oman hallinnon 200-vuotispäivää. Juhlajumalanpalveluksessa arkkipiispa Jukka Paarma puhui suoria sanoja vaatien valtakunnan johtopaikoille moraalisia esikuvia ja omantunnon ihmisiä. ”Jos epäilyissä on aihetta, on tehtävä parannusta”, jyrisi arkkipiispa.

  Vaan miten reagoi Vanhanen? Hän ei tietenkään halunnut lähteä moraaliseen pohdintaan, vaan piti jälleen oman luentonsa. Vanhanen vetosi vallan kolmijakoon, jossa oikeuskysymykset kuuluvat oikeuslaitokselle. Tavallisen poliitikon ei siis tarvitse niin välittää siitä, mikä on oikein ja mikä on väärin. Sen arvioiminen kuuluu oikeuslaitokselle…

  Ei voi muuta kuin toivoa, että Vanhanen on yksin mielipiteissään. Toivottavasti moraalista selkärankaa ja oikeudentuntoa kuitenkin vielä löytyy muualta.

 18. Hei Teija
  JOS uskoisin horroskooppeihin, voisin sanoa :Tyypillistä skorppioonille, uskoo ihan oikeasti mitä puhuu vaikka puhuisi kuinka palturia, mutta kun en usko, niin en sano. JOS taas uskoisin karmaan sanoisin, että se mitä kylvää sitä niittää, mutta kun en usko, niin en sano. JOS uskoisin Mattia olisin suunnattoman loukkaantunut, että häntä epäilään moisesta filungista, mutta kun en usko, niin en sano. JOS uskoisin paljastuksien loppuvan tähän sanoisin, kyllä nyt on aika lopettaa tämän asian ympärillä puiminen, mutta kun en usko, niin en sano. MUTTA sen sanon, että uskomaton on tämä pääministerimme pokka kun osaa jujuttaa edelleen silmät kirkkaina ja käyttäytyy toimissaan kuin diktaattori, ei ole enää kansanvalta, vaan diktatuuri on palannut Suomeen. SEN sanon kun uskon. JA kuuntelen sunnuntaisen sateen ropinaa ja nautin maaseudun rauhasta.Marianne

 19. Liisa Hallila sanoo:

  Kevyesti moraalista jaarittelua vakavasta ja vaikeasta asiasta.
  Usein moraalikäsitykset ovat subjektiivisia ja suhteellisia. Ne kuitenkin omaksutaan yhteisöiltä. Ihminen voi kuulua moneen yhteisöön ja yhteisöjen moraalisäännöt voivat olla ristiriidassa keskenään tai niissä vallitsevilla moraalisäännöillä on erilainen painoarvo. Joskus näyttää siltä, että tarkoitus pyhittää keinot.
  Yleensä mieleltään suhteellisen terve ihminen tietää mikä on oikein ja mikä väärin, mutta valitseekin jonkin yhteisön mielestä väärin toimimisen, joka taasen jonkin toisen yhteisön mielestä ei olekaan niin kovin moraalitonta. Onko toimittu väärin kun RAYn tukema kuurojen säätiö
  antaa vaalirahaa puolueesta riippumatta kuulovammaiselle ehdokkaalleen? Onko pahempi juttu jos antaa yhteistä rahaa itse itselleen omaa vaalityötä varten? Yhteistä, muuhun tarkoituksen määrättyä rahaa liikkuu molemmissa tapauksissa väärään suuntaan.
  Tästä kaikesta voi siis seurata jonkin yhteisön edustajan toimesta moraalisaarna, jossa kehotetaan parannukseen. Olen usein miettinyt moraalisaarnan merkitystä ja uskoisin, että nyt siitä tiedän vähän enemmän. Ei voida tietää kuka on moraalinen ja oikeudentuntoinen jos ei ole niin sanottuja verrokkeja. Moraalinen henkilö on hyveellinen eli parempi kuin moraaliton. Ovatko maallikkomoraalisaarnaajat, kuten Marianne Koivisto ja Teija Arvidsson haluavat olla, parempia eli moraalisempia ihmisiä kuin joku toinen. Onko moraalisemmalla ihmisellä enemmän ihmisarvoa? Ihmisarvon piti olla jakamaton ja itseisarvo. Kohdellaanko pääministeriä ihmisarvoisesti tässä blogissa?
  Yhtäkaikki, hyviä esikuvia tarvitaan, mutta miksi pääministerimme on nostettu ainoaksi huonoksi esimerkiksi kun häntäkin korkeammalla tasolla on ilmennyt mahdollista Arvidssonin tietämää moraalittomuutta. Pääministerimme on nöyrästi pyytänyt anteeksi, kaikkien epäilyksenalaisten puolesta ja eduskunnan sekä koko kansan edessä televisioruudun välityksellä viime viikolla. Anteeksi pitäisi antaa – aika monelle, mutta kun ei oikein voida – poliittisista syistä.Toivon, että voisimme siirtyä henkilöistä asioihin, mutta toiveeni ei tule toteutumaan, koska moraalisaarnaajat tarvitsevat syntisensä – ihmisen.
  Kuntavaalien vaalirahoituksen avaamista odotellessa terveisin Liisa Hallila

 20. Teija Arvidsson sanoo:

  Hei Liisa!

  Täytyy kirjoittaa vielä muutama rivi, vaikka pitäisi olla jo nukkumassa…

  Ensiksi haluan sanoa, että tällä asialla ei ole mitään tekemistä ihmisarvon kanssa. Jokaisella ihmisellä on yhtäläinen ihmisarvo, oli hän sitten presidentti tai pultsari. ”Moraalisemmalla” ihmisellä ei ole sen suurempaa ihmisarvoa kuin kenelläkään muullakaan. Ihmisarvo tulee minulle siitä, että uskon jokaisen ihmisen olevan Jumalan luoma ja kalliilla hinnalla lunastettu.

  En kuitenkaan ajattele, että moraali on suhteellista. Toki sellaisiakin asioita on, jotka ovat kulttuurisidonnaisia. Kuitenkin esimerkiksi tappaminen, valehteleminen ja varastaminen ovat väärin kulttuurista riippumatta.

  Jokainen ihminen tekee virheitä, eikä kukaan ole täydellinen. Silti on niin, että niiltä, joille on annettu enemmän valtaa ja vastuuta, myös vaaditaan enemmän. Rehellisyys ja totuuden puhuminen ei ole liikaa vaadittu keneltäkään.

  On hyvä, jos pääministerimme pyysi anteeksi kaikkien epäilyksenalaisten puolesta. Minä en valitettavasti päässyt näkemään tuota televisiolähetystä. On kuitenkin helpompi pyytää anteeksi ” kaikkien meidän” puolesta kuin sanoa, että ”anteeksi, minä olen toiminut väärin”. Toki syyllisiä löytyy monesta ryhmästä, mutta jokainen on ennen kaikkea vastuussa omista teoistaan.

  Minäkin toivon, että voisimme siirtyä henkilöistä asiakysymyksiin. Vaalirahoituksen periaatteet täytyy tehdä selväksi ennen seuraavia vaaleja. Kuntavaalirahoituskin on hyvä avata. Samalla toivottavasti on aikaa valmistella vaikkapa vanhustenhuoltolakia. Kyllä oikeita asioita riittää niin valtion kuin kunnan tasolla.

  Syysterveisin

  Teija

 21. Hei Liisa ja muut
  Ehdinkin jo ihmetellä eikö asia ”kolahda” kenellekään, kun vastaukset ovat olleet niin säyseitä. Kiitos Liisa, että vastasit. Nämä blogi kirjoitukseni kuvaavat omia tuntojani, enkä niitä muuksi muuta. Moraalikäsitykseni olen kotoa saanut ja ne ovat mitä ovat, suonet minulle tämän oikeuden. Missään nimessä en saarnaa, blogejani ei ole pakko lukea, tällöin ei tarvitse lukea Teijankaan aatoksia. Kiitän kuitenkin edelleen kritiikistä, se on oikeutesi, ei se asioita miksikään mielestäni muuta. Sinulla on oma moraalikäsityksesi, minulla omani ja keskustelu jatkuu , kevyenä, toivoisin. Marianne

 22. Liisa Hallila sanoo:

  On se vaan tuo luetun ymmärtäminen niin vaikea laji.

 23. Riitta Nyqvist sanoo:

  Liisa Hallilalle!
  Luetun ja kaiken muun viestinnän ymmärtäminen, tulkkaaminen on itse kullekin hyvin vaikea taitolaji.
  Nuo Mansen ja Hesan proffat yliopistoissaan sen minulle kertoivat monta kertaa opiskellessani kokonais-viestintää..
  Minä, sinä, hän ja kaik muutkin lukevat blogeja, kommentteja omien tarkoitusperiensä, taustojensa yms mukaan..
  joten en lähtisi kovin ylimielisesti liikkeelle luetunkaan ymmärtämisen kaistalla..
  Kaikesta huolimatta ja juuri siksi, oikein hyvää lokakuista meininkiä sinullekin Liisa.
  T. Riitta N.

 24. Liisa Hallila sanoo:

  Kiitos. Kuten kirjoitin, ihan ilman Mansen ja Hesan proffien apuja, tarvitsemme verrokkeja. Nythän meillä on Riitta Nyqvist ilonamme, joka voi meitä kaikkia ojentaa. Ihan omaksi parhaaksemme.

 25. Hei Liisa otetaan nyt ihan iisisti, tämähän on vain ajanvietettä. Jos nämä kirjoittelut ottaa oikein tosissaan, niin muut rupeavat nauramaan akkojen sanailulle. Elämässä on niin paljon murheita ettei niitä blogi kirjoituksista kannata ottaa. Asiaa virne suupielessä, sitähän tämä on, eikö?

 26. Liisa Hallila sanoo:

  Niinhän se on. Huumorilla on monta alalajia ja minulla on käytössäni yksi niistä. Olen muuten aika hauska ihminen, aika monen mielestä, vaikka niitä murheellisia asioita olen maailmalla ja Suomessakin nähnytkin. Lopetetaan tämä keskustelu tähän ja yritetään parantaa keskustelun tasoa ja vähentää yksittäisiin ihmisiin (murhetta heidän läheisilleen) kohdistuvaa ivailua.

 27. Riitta Nyqvist sanoo:

  Just niin Marianne..
  Sinä oivalsit villakoiran ytimen..
  Olen monesti pohtinut, miksi naisista ei oikke satiirikoiksi ole.
  Meissä on niiiiiiiin paljon tosikko-geenejä, ei ole helppo nauraa,
  saati itselleen..
  Mutta harjootellaan,
  harjootellaanhan naiset..
  Liisa, tuo proffa-juttu oli ihan kuriositeetti,
  senkin vuoksi,
  ko suuren ja mahtavan USAn pressakin jäi valheesta kiinni M. Lewinsky-skandaalissa
  aliarvioidessaan tv:n nonverbaalia kaiken paljastavaa elekieltä nenää hieroessaan, plus
  .. sen kuuluisan Clintonin lauseenhan
  me täällä Euroopassakin osaamme veisata vaikk unissamme jopa englanniksi..
  Ei olisi pitänyt valehdella päämiehen,
  tunnetuin seurauksin..
  t. Riitta

Jätä kommentti

css.php