Lähellä kiehumispistettä

Näin voin sanoa omasta mielentilastani tällä hetkellä. Päivästä toiseen saman p….n jauhaminen jatkuu. On aivan uskomatonta kuinka sanojen pyörittelyllä voidaan jatkaa vanhusten ja Vanhasen asioiden keskustelua, eikä kummassakaan asiassa päästä piirunvertaa eteenpäin. Vanhusten laitoshoitoa ajetaan edelleen alas ja tukeudutaan yksityistämiseen. Niinkuin olen ennenkin todennut, olemme kohta tilanteessa jossa isot yksityiset hoitopaikat määräävät hinnan, kun ei muuta hoitovaihtoehtoa ole kuin yksityinen.Pienten yksityisten paikkojen lisäämistä kyllä kannatan, kunhan niillekin on riittävä valvonta.

Vanhanen taas elää suosionsa kukkulalla. Ihmettelen vain miten sinisilmäisiä/yksinkertaisia hänen kannattajansa ovat. Ei voi olla näkemättä sitä ylimielisyyttä jolla hän julkisuudessa peilailee.

Olen jo välillä ajatellut lopettaa kaiken politikoinnin, mutta sitten ajatukset siirtyvät taas niihin vanhuksiin joiden puolia lähdin pitämään ja niihin hoitajiin joiden työhön toivoin voivani saada helpotusta, pitämällä mekkalaa näiden molempien ryhmien puolesta. Tulin siihen tulokseen, että jatkettava on. Moni näkisi mielellään minun luovuttavan, mutten tee sitä piruttanikaan, vaikken saisi aikaiseksi kuin avun yhdelle vanhukselle.

Ensilunta odotellessa nauttikaamme tästä ja nyt Marianne

14 kommenttia artikkeliin “Lähellä kiehumispistettä”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Hei Marianne!
  Loma on pidetty ja kommentointi voi jatkua.
  Politiikka menee omalla painollaan äänestäjien tahdon mukaisesti, mutta vanhuksista minäkin olen tässä valtakunnassa eniten huolissani. Yksittäisiä murhenäytelmiä tulee Hämeenlinnassakin tapahtumaan, mitkä paremmalla resurssoinnilla olisi kyetty estämään. Kyse on siis rahoista, verorahoista. Reippaan veronkorotuksen kansa ymmärtää, jos se kohdentuu oikein, esimerkiksi vanhuksiin. Inflaatio on vuosikaudet heikentänyt veroeuroa 2,5 %/v. Tulojen olisi pitänyt vastaavasti nousta. Veropohja pienenee, mikä lisää osaltaan korotuksen noston suuruutta. Kansan käsi on karttuisa.
  Voi hyvin t. Hessu K.

 2. väentupajumi sanoo:

  Olkaa ystävällisiä, te salikansa, ja piipahtakaa tuolla väentuvan puolella
  ottamassa kantaa. Keskusteluketju nimeltään ”Kaupungin palveluista riisutaan kaikki ylimääräinen” alkoi tänään klo 13.04. Äsken siellä oli jo 24 kirjoitusta ja ketjua oli luettu 147 kertaa.

  Siellä oli myös kysymys: Mitä me voimme tehdä? Siihen pyydän neuvoa mm. Marianne Koivistolta. Kiitos.

 3. Liisa Hallila sanoo:

  Sinähän olet ollut yhden vuoden, Marianne Koivisto, Uuden Hämeenlinnan ikäihmisten lautakunnassa. Sieltä voi aloittaa palvelujen ’perusparannuksen’ ja se on vaikuttamisen paikka. Jokainen voi lukea netissä julkaistuista pöytäkirjoista miten Marianne Koivisto lautakunnassa vie asioita eteenpäin. Joskus on hyvä kertoa mitä itse on tehnyt. Minä tarkastelen asioita jälkikäteen yhteistyössä tarkastuslautakunnassa ja voimme sitten kertoa mitä palveluja tilattiin ja mitä toimitettiin. Se kaikki on luettavissa myös arviointikertomuksessa.

  Keskustelupalstalla, kuulemieni tutkimusten mukaan, kirjoittavat lähinnä hyvätuloiset ja keskikäiset miehet – yleensä samat heput eri nimimerkeillä. Joten se siitä. Heidän ehdoillaanhan tämä yhteiskunta on muutenkin rakennettu…

 4. väentupajumi sanoo:

  Keskustelupalstalla ovat kirjoittaneet myös monet hämeenlinnalaiset poliitikot. Olisi mielenkiintoista tietää, kuka tuollaisia tutkimuksia voi tehdä ja miten ne tehdään. Miten otat nimimerkeistä selvän? Siellähän kaikki muut paitsi poliitikot käyttävät nimimerkkiä. Niin minäkin, vaikka olenkin nainen, vanha ja huonotuloin.

 5. Teija Arvidsson sanoo:

  Olen kommentoinut asiaa jo aikaisemmin keskustelupalstan keskusteluketjussa ”Veropohja romahti, budjetin kasvu nollassa” (viimeinen kommentti 15.10).

  Tuossakin keskusteluketjussa taisi yksi henkilö kirjoittaa usealla eri nimimerkillä. Niitä sitten lainattiin Hämeen Sanomien printtilehden mielipidesivulle… Nimimerkin sama henkilöllisyys on helppo selvittää tietokoneen IP-osoitteen avulla, jos kirjoittaja käyttää aina samaa konetta.

 6. väentupajumi sanoo:

  Kiitos Teija! Siitä ketjusta olikin yli puolet lukematta. Näyttää mielenkiintoiselta. Täytyy lukea aamunkoitteessa.

  Sanottiinko printtilehdessä oikein kirjoittajien nimetkin? Kas, kun minulle ei lehteä tule. Ei ole varaa tilata.

  Otettiinko sekin huomioon, että samaa konetta voi käyttää usampi henkilö?

 7. Irma Taavela sanoo:

  Heipä hei

  Ei kiehumisen takia kannata lopettaa, usein ne tilanteet vievät vain eteenpäin.

  Näissä vanh.kotien sulkemisissa pitäisi olla mitään järkeä edes demareiden kannalta, ehkä vain jos ovat jotenkin kätensä sitoneet alueelle rakentavien yksityisten firmojen kanssa….

  Nyt vain miettimään mitä tehdä ja kenen kanssa, ehkä niiden kanssa jotka ovat omien v.kotien säilyttämisen puolesta?

 8. Liisa Hallilalle sanoo:

  Kirjoitit tuolla ylempänä näin:

  ”Keskustelupalstalla, kuulemieni tutkimusten mukaan, kirjoittavat lähinnä hyvätuloiset ja keskikäiset miehet – yleensä samat heput eri nimimerkeillä. Joten se siitä. Heidän ehdoillaanhan tämä yhteiskunta on muutenkin rakennettu…”

  Jos alentuisit vilkaisemaan esim. keskustelupalstan ketjua ”Kaupungin palveluista riisutaan kaikki ylimääräinen”, niin näkisit, että esim. tänään siihen on kirjoittanut Teija Arvidsson kaksikin kirjoitusta. Hänkö on mielestäsi se hyvätuloinen, keski-ikäinen miesheppu?

 9. Liisa Hallila sanoo:

  Onko taas luetun ymmärtämisessä vaikeuksia? Eikä tässä tarvitse alentua yhtään mihinkään. Minä arvostan kaikkia ihmisiä juuri sellaisina kuin he ovat – sitä ei vain heti huomaa kun vähän sanailen. Onko Teija Arvidsson nimimerkki? Ei ole, ja hän on keskustelupalstojen poikkeus. Teija Arvidsson on meidän Uuden Hämeenlinnamme kaupunginvaltuutettu ja on valittu sinne Kristillisdemokraattien listalta. Ihan oikea ja rohkea nainen, joka on sanojensa takana.

 10. Liisa Hallilalle sanoo:

  Olen pahoillani. Erehdyin luulemaan, että sinulla saattaisi olla huumorintajua.

 11. Liisa Hallila sanoo:

  Kiitos samoin, katso sinäkin Comedy Inc. niin sitten se avautuu…

 12. Marianne Koivisto sanoo:

  Ihan kiva, että keskustelu on taas jatkunut vaikken itse ole ehtinyt siihen mukaan. Olin eilen Kalvolan kotihoidon matkassa ja en sitten illalla viitsinyt käyttää aikaani netissä.LIISALLE terveiset, ehkä huumorisi on sellaista englantilaishuumoria, jota kaikki eivät ymmärrä, katson itsekin Australialaista Comedy Inkiä. HESSULLE terveiset, kävin lukemassa ehdottamaasi keskustelua ja totesin, että siellä on jo niin monta ehdotusta, etten sinne vastaile vaan voin aloittaa tässä viikolla oman keskusteluni asiasta. Se kuitenkin kun olen ensin lukenut kaikki kirjoitetut ideat. IRMALLE terveiset, kuten kirjoituksestani huomasit en luovuta vielä, mutta aika ajoin melko toivottomalta tuntuu, on kuin puhuisi kuuloille korville vanhusten puolesta, yhtä vähän tuntuu asia kiinnostavan. Aina vain jauhetaan miten on tahtotilaa (miksi sekin pitää ilmaista noin, eikä sanoa tahtoa, joka olisi yksilöllisempi viitaus eikä niin abstrakti käsite) ja sitten kun sitä todella tarvittaisiin ei tahtoa kuitenkaan löydy. Teijasta olen samaa mieltä Liisan kanssa ,kunnioitan kaikkia jotka pysyvät sanojensa takana ja uskaltavat tehdä sen omalla nimellään. Terveisin Marianne

 13. Sorry Hessu se olikin väentupajumi kun siitä artikkelista kirjoitti. Oli miten oli laitoin omat visioni keskustelupalstalle hetki sitten, joten niistä voi taas repiä sitä huumoria.

 14. Inkeri sanoo:

  Kaupunginhallituksessa päätettävä 1,3 miljoonan euron tuki jäähallille ei ole laina, kuten kaupunginhallituksen esityksessä mainitaan, vaan avustus. Tukea ei ole tarkoituskaan maksaa takaisin. Suorituksen nimeäminen lainaksi aiheuttaa eittämättä valituskierroksen ja kantelun oikeusasiamiehelle, koska sel än avustuksen nimeäminen lainaksi on kansalaisia harhaan johtavaa.

Jätä kommentti

css.php