Tapahtukoon sinun tahtosi

Otsikko ei viittaa poliitikkojen tahtoon eikä myöskään Jumalan tahtoon vaan meidän kuntalaisten tahtoon. Sillä sehän on kunnassa se taho jonka tahtoa pitää kuunnella. Viimeaikoina tuntuu vain unohtuneen se , että ei ajeta meidän puolueen ja vain meitä äänestäneiden tahtoa, vaan kaikkien kuntalaisten tahtoa. Tähän ryhmään pitäisi laskea myös liitoskuntalaisten tahto. Se on sivuutettu taksipalvelun uudistamisessa ja myös aluelautakuntien määrärahojen supistamisessa. Seuraavana vuotena taas supistetaan lisää aluemäärärahoja, kunnes ollaan siinä tilanteessa, että aluetoimikunnat lopetetaan, koskei ne toimi. Ei tietenkään  voi toimia, kun ei niille anneta minkään muotoista tukea. Sopimusta tehtäessä, tämä oli jo varmaan suunniteltu, antaa niiden luulla saaneensa sanan valtaa, karsitaan se sitten parinvuoden jälkeen pois. Nyt jos koskaan aluetoimikuntien on otettava kantaa oman jatkuvuutensa tähden. Kuinka paljon päättäjät ovat kuunnelleet liitoskuntien toiveita, onko toimikunnat tehneet mitään edustamiensa kuntalaisten hyväksi. Nyt pitäisi pitää yhteinen kokous jossa puitaisiin saavutetut edut ja toivotut muutokset. Ehkä tätä on jo harkittu tai jonkinlainen kokous on ehkä ollutkin, mutta tieto toimikuntien teoista on jäänyt harvojen tiedoksi.

Uudella uljaalla ja avoimella Hämeenlinnalla on synnytyskipuja, miten me voimme niitä helpottaa ja samalla taata kuntalaisten oikeudet hyvään palveluun. Mielestäni tähän voivat vastata vain kuntalaiset ei sen johto. Turhempiakin seminaareja pidetään, ehkä tässä voisimme hyödyntää vaikka verkatehtaan tiloja jonne kaupunginhallitus kutsuu kuntalaiset keskustelemaan asiasta.

Jätä kommentti

css.php