Äänien kerääminen on alkanut

Aamulla kun luin Hesarin ja Hämeen Sanomat huomioin yhden seikan, kokoomus on ainakin aloittanut äänien keräämisen maahanmuuttopolitiikan avulla. Eihän siinä mitään pahaa ole. Hyvähän se on, kun paljastavat korttinsa ensimmäiseksi, niin sitten muutkin puolueet voivat sepitellä omat tarunsa ja luvata jotain vieläkin parempaa. Hallituspuolueidenhan ei tarvitse edes odottaa uusia vaaleja, tottahan ne panevat jo tänä vuonna täytäntöön lupaamansa asiat. Ei kait sitä tarvitse ensi vuotta odotella? Itse asiassa hehän ovat voineet täyttää lupauksiaan jo  kolmen vuoden ajan. Jokaisen äänestäjän  päätettävissä on sitten, uskovatko näitä lupauksia enää. Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen väittää ettei missään nimessä motiivina ole äänten kalastelu, uskokoon ken tahtoo! Keskustan Paavo Väyrynenkin on ehdotellut pakolaiskiintiön pienentämistä. Siis edelleen, miksi nyt? Eiköhän se keskustallakin ole vain vaalien ennakointia. Sitten kun vaalit ovat ohi, unohtuu tämä keskustelu taas muilta kuin Perussuomalaisilta, jotka ovat jo aiemmin ja oikeasti kritisoineet maahanmuuttoa. Kritisointi ei siis tarkoita minkäänlaista vihaa maahanmuuttajia kohtaan. Eihän syy ole muuttajan, vaan Suomen maahanmuuttopolitiikan. Kriittisyytemme kohdistuu kyseisistä asioista päättäviin.   Uutena teemana kaikilla puolueilla on siis maahanmuuttopolitiikka, ai niin, onhan se ollut perussuomalaislla jo edellisissä vaaleissa. Viimeinkin hallituspuolueet ovat tajunneet, ettei sen ajama politiikka tässä asiassa ole kansantahto. Se, muistavatko ne sitä enää vaalien jälkeen onkin sitten taas eri asia.

18 kommenttia artikkeliin “Äänien kerääminen on alkanut”
 1. Soili Hakala sanoo:

  Suomi on aina ollut yhden totuuden maa. Jonkin aikaa sitten maahanmuutto oli tabu: siitä ei saanut puhua muuta kuin ymmärtäväiseen sävyyn. Ne, jotka arvostelivat, leimattiin rasisteiksi, sen enempää heitä kuuntelematta tai erittelemättä.Siinä keskustelussa tuli leima yhden ja toisen otsaan, yksitýishenkilön ja yhteisön, sekä melkein tuomio kirkonkiroukseen.

  Nyt kun maahanmuuttopolitiikasta on uskallettu ruveta puhumaan, siitä on paljastunut monenlaista laman kiusaaman suomalaisen mieltä kiihdyttävää. Näitä mielipahan purkauksia voi lukea mm. nettikeskusteluissa. Onpa asian ympärille syntynyt jopa viharyhmiä, jotka vaativat nopeita toimenpiteitä epäoikeudenmukaiseksi koettua tilannetta korjaamaan.

  Näin eduskuntavaalien alla on näköjään viisasta heittäytyä olemaan samaa mieltä maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuvien kanssa. Nyt on perussuomalaisilla kavereita ja ymmärtäjiä. Nyt on populismin aika eri puolueilla.
  Koittaako kohta uuden totuuden aika maahanmuuttokeskustelussa?

 2. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Soili, sitä keskusteluahan tässä toivotaan, mutta en vain jaksa siihen uskoa.
  Pelkään pahasti, että kun seuraavat vaalit on ohitettu, muiden puolueiden keskustelu tyssää taas siihen.Elän kuitenkin toivossa, että Perussuomalaiset saavat rykälevoiton, silloin voimme saada uudistuksia sekä vanhusten hoidossa, että maahanmuuttopolitiikassa.

 3. Jos en väärin muista meillä Hauholla taisi olla noita kuuluisia somaleit luokkaa 150-170, mutta eihän koko luokassa mitään väärää ole pääsiväthän nämä rikkaat sieltä karkuun.Mutta kysymyshän kuuluu he käyttäyivät täällä pienessä Hauhon kylässä. Olis sata tarinaa , koska olin silloin taksisa ja palvelemassa k.o. herroja muistaakseni naisia ei ollut juurikaan. Jos en vääron muista pari vuotta muuttojen jälkeen turvapaikkoja annettiin 2000kpl.Sitten Suomen kansailuus ja kukaan heistä ei lähtenyt parantaa maansa olotiloja.Anteeksi kirjoitus virheet, mutta kysymy . Olenko rasisti kun näin mitä he tekivät ollessaan uudessa maassa. Minulta nää hommat eivät varmastikaan olisi onnistunut Somaliassa

 4. vainio marjaliisa sanoo:

  Vai ei perussuomalaisilla ole mitään maahanmuuttajia vastaan.Onpa kovin lyhyt muisti. Mitähän se perussuomalainen
  helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu mahtoikaan kirjoittaa netissä
  mm.

 5. Hyvä Marjaliisa.Se perussuomalainen hesalainen vastaa omista puheistaan. Suurin osa meistä hyväksyy muunmaalaiset, mutta edellyttää ettei heistä tehdä ja tule sosiaalipummeja. Jos halua on sulautua suomalaiseen yhteisöön, tehdä työtä ja opiskella kielemme, on tervetullut. Emme kuitenkaan hyväksy sitä, että heitä hyysätään paremmin kuin vanhuksiamme, lapsiamme, sairaitamme tai työttömiämme. Sama kohtelu ja ovat tervetulleita. Ikävä kyllä persuihinkin on päässyt muutamia joiden puheita emme kaikki suinkaan allekirjoita, mutta vapaa Suomi( kiitos veteraaneillemme joiden kunnioitus on osa persujen yhteisiä mielipiteitä) sallii vapaat mielipiteet. Näinhän se on, vai eikö?

 6. kuikkeli sanoo:

  Tarkoittaako Marja-Liisa helsinkiläisellä kaupunginvaltuutetulla Jussi Halla-ahoa? Jos tarkoitat, niin voisitko kertoa, missä kohtaan Jussin blogia on jotakin sellaista maahanmuuttajia kohtaan, jota ei saisi sanoa esimerkiksi rasismin vuoksi? En ole tällaista vielä itse löytänyt, mutta mielenkiinnolla kuulisin. Scriptasta löytyy kaikki tekstit.

  Perussuomalaiset ei ole mikään maahanmuuttokriittinen puolue. Perussuomalaiset on populistinen puolue, joka tavoittelee mahdollisimman suurta kannatusta. Perussuomalaiset ei pyri ratkomaan poliittisia ongelmia vaan maksimoimaan oman kannatuksensa – aivan samoin kuin kolme suurinta puoluetta. Millään muulla poliittisella asialla ei ole niille väliä. Siitä syystä Perussuomalaiset pyrkivät kalastelemaan ääniä sameilta maahanmuuttokriittisiltä vesiltä, mutta mitään todellista muutosta asialle Perussuomalaiset eivät aio edes yrittää tehdä. Jos Perussuomalaiset olisivat maahanmuuttokriittinen puolue, miksi yksikään perussuomalainen ei ole ottanut valmisteltavaa kansalaisuuslakia esille eduskunnassa, vaikka sillä on huomattavasti suuremmat negatiiviset vaikutukset Suomelle kuin thorssilaisella liberaalilla ulkomaalaislailla.

  Halla-aho teki typerästi huoraamalla itseään Soinille, vaikka Soini on useasti jo kieltänyt Halla-ahon ja halla-aholaiset propellipäät kuten Juudas aikoinaan. Nyt Soini tarvitsee ääniharavia, jotta Perussuomalaiset saavat riittävästi kannatusta, tähän Halla-aho sopii Soinille hyvin toimimaan hyödyllisenä idioottina, jotta Soini saa havittelemansa sisäministerin salkun. Perussuomalaiset on Hauskojen Letkautusten Puolue, joka ei aja Suomen ja suomalaisten etua vaan Timo Soinin etua.

 7. vainio marjaliisa sanoo:

  Niin Marianne Koivistolle kuin kuikkelillekin. Tietääkseni tässä maassa on mielipiteen vapaus, mutta julkisen keskutelun pitäisi pysyä niissä rajoissa ettei se tuota vahinkoa sivullisille. En ole seurannut netin maahanmuuttokeskustelua , mutta uutisista tänään kuulin että mahanmuuttoa koskeva tutkimustyö on vaikeutunut, koska tutkijat ovat saaneet senlaatuisia uhkauksia
  ulkopuolisilta etteivät enää uskalla/jatkaa työtään. Tämä mielestäni on väärin. Kuikkeli olet aivan oikeassa perussuomalaisissa on populisimia. Mitä populisimi on? Kaansansuosion tavoittelua demagogisin keinoin.Demagogia on kreikankielinen sana joka tarkoittaa kansan kiihotusta poliittisten tarkoitusperien saavuttamiseksi ja demagoginen kansaa poliittiseen toimintaan alhaisella tavalla kiihoittava. Tästähän juuri nyt on nettikeskustelussa kyse.
  Tässä maassa on hiljaisesti sivuutettu ministeri Thorsin tilannetta lukuunottamatta ne väkivaltaa uhkailut jotka ovat
  kodistuneet er henkilöstöryhmiin , mm viranomaisiin. Väkivalta ja tappouhkailu on hyvin yleistä mm sosiaalialalla, terveysalalla sekä poliisia kohtaan. Minulla on siitä omakohtainen kokemus
  kun toimin sosiaalialalla. Kerron tässä lopuksi pääpiirteet siitä mitä tapahtui. Eräs asiakkaani oli perusluonteeltaan helposti kiihottuva ja käytti hyvin kyseenalaisia keinoja omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Hän oli henkisesti myös ns lyhytpinnainen. Aivan ennalta arvaamattomassa tilanteessa pinna katkesi ja seurauksena oli uhkaus jossa hän lupasi tappaa minut missä vaan ja milloin vaan. Vaikka Marianne Koivisto puhuu sosiaalipummeista, niin en parhaalla tahdollanikaan voi nimittää asiakastani näin, vaan hän oli syrjäynyt henkilö joka oli myös poliisin vanha tuttu. Kysyin poliisilta mitä teen. Poliisin neuvo oli ; parhaiten suojaudut kun
  väestörekisteristä poistat osoitetiedot( sinne jäi vain nimi) ja puhelintiedot niin salaisiksi ettei niitä voi murtaa. Näin tein ja elin vuosia pelkkänä nimenä. Olin myös ilmoittanut virallisille laskuntoimittajille ettei tietojani saa luovuttaa kenelläkään. Sukulaisiin ja tuttaviin yhteydenpito puhelimitse oli erittäin hankalaa, koska he eivät aina muistaneet miksi olin tuntematon kun aikaa ko tapahtumasta oli kulunut jonkin verran. Kun tämä asiakas oli syrjäytyneenä pitkäaiakainen sosiaalitoimen asiakas, niin aina oli pelko toetutuuko uhkaus vai ei. Tättä elämää kesti asiakkaan kuolemaan saakka. Asiakkaan kuolema ei ollut helpotus, sillä tämä tappouhkaus on ikiaikainen muisto niin kauan kun itse elän. Työssä sain tukea lähityötoverilta joka asiakastilanteissa oli suojeleva käytökseltään ja joutui pienessä työyhteisössä huolehtimaan ettei mitään väkivaltaista tapahdu.
  En ole ainoa ,mutta halusin tuoda tämän yksittäisen tapauksen muidenkin tietoon. Voiko joku sanoa että väkivalta kuuluu sosiaalityöhön esimerkiksi? Maahanmuuttoa tutkivat tutkijat tekevät vain omaa työtään, niinkuin itse tein sosiaalityötä, miksi
  pitää joutua uhatuksi työnsä takia?

 8. Marianne Koivisto sanoo:

  Hyvä Marjaliisa ja kuikkeli
  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tappouhkaukset eivät kuulu suomalaiseen politiikkaan. Mitä tulee Soinin huoraamiseen, ehkä Halla-aho tajusi ylittäneensä sopivuuden rajat, eikä sen vuoksi halunut liittyä muutos 2011 joukkoon. Tämä joukko on niitä, joita on syytä fyysisesti pelätä, koska siellä kytee demokratiaan sopimatonta ainesta. Jos ei keskustelemalla osaa tuoda argumenttejaan esiin, niin ei niitä pidä tappouhkauksinkaan julkistaa. Porukassa lienee turhautuneita, lapsellisia yksilöitä, voisi verrata äärioikeistoryhmiin joihin persut eivät todellakaan kuulu. Mitä tulee perussuomalaisten lupauksiin, ne ovat maalaisjärkeä, joka politiikasta muuten puuttuu. Emme me kentällä tätä työtä Soinille tee vaan nimenomaan omillemme eli tavalliselle työtä tekevälle tai heikommassa olevalle kansalle. Minusta on tärkeää puhua kansankieltä, jota sitten itsekin ymmärrän, eikä käyttää politiikon sananhelinää. Teille molemmille hyvää päivänjatkoa ja niinkuin Havajilla sanotaa hang loose,otetaan iisisti.

 9. kuikkeli sanoo:

  Marianne kirjoittaa:
  ”Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tappouhkaukset eivät kuulu suomalaiseen politiikkaan.”

  Samoin. Vastustan ehdottomasti kaikkia tappouhkauksia. Miksi kuitenkin kohu syntyy vasta, kun monikulttuurisuusfanaatikkoja uhkaillaan? Miksi kukaan ei ole huolissaan siitä, että muslimit ovat jo vuosien ajan lähettäneet tappouhkauksia Jussi Halla-aholle, Jukka Hankamäelle yms. maahanmuuttokriitikoille? Odotetaanko vain tumput suorina, että ensimmäinen maahanmuuttokriitikko kokee hollantilaisen Theo van Goghin kohtalon Suomessa? Minä pidän muslimeja huomattavasti suurempana uhkana maahanmuuttokriitikoiden terveydelle kuin maahanmuuttokriitikoita monikulttuurisuusfanaattikojen terveydelle. Thorsille tappouhkauksen tehneet sekopäät tuskin edes olivat maahanmuuttokriitikoita.

  Marianne kirjoittaa:
  ”Mitä tulee Soinin huoraamiseen, ehkä Halla-aho tajusi ylittäneensä sopivuuden rajat, eikä sen vuoksi halunut liittyä muutos 2011 joukkoon. Tämä joukko on niitä, joita on syytä fyysisesti pelätä, koska siellä kytee demokratiaan sopimatonta ainesta.”

  Millä perusteella muutoslaisia pitää pelätä? Onko sielllä joku tietty henkilö, jota pitäisi osata pelätä? En henkilökohtaisesti ole muutoslainen, mutta ihmettelen suuresti väitettäsi. Muutos 2011 ajaa Suomeen sveitsiläistyyppistä suoraa demokratiaa eli haluaa lisätä Suomen valtion demokraattisuutta. Mielestäni tällainen poliittinen puolue on aika kaukana ääriaineksesta tai äärioikeistosta. Mikä Muutoksessa on mielestäsi demokratiaan sopimatonta ainesta?

  Marianne kirjoittaa:
  ”Jos ei keskustelemalla osaa tuoda argumenttejaan esiin, niin ei niitä pidä tappouhkauksinkaan julkistaa.”

  Niin. Käsittääkseni muutoslaiset ovat yrittäneet viedä ainoastaan demokraattisilla keinoilla asiaansa eteenpäin. Jos sinulla on asiasta parempaa tietoa, niin varmaan sivistät minua, jotta osaan pysyä erossa Muutoksen politiikasta?

  ”Porukassa lienee turhautuneita, lapsellisia yksilöitä, voisi verrata äärioikeistoryhmiin joihin persut eivät todellakaan kuulu.”

  Facebook -ryhmän, jossa ilmoitettiin halukkuutta istua Thorsin taposta muutama vuosi vankilassa, oli ilmeisesti Perussuomalaisten tekosia. Muutoslaisilla ei ollut asiaan mitään osaa eikä arpaa. ”Vihasivuston”, jossa oli useampiakin poliitikkoja listattu, ylläpitäjistä ei ole minulla tietoa, mutta todennäköisemmin heilläkin on lähempiä liittymiä Persuihin kuin Muutoslaisiin. Ei ole muutenkaan ensimmäinen kerta, kun Persujen porukasta on löytynyt valtuutettuja, joilla on kytköksiä uusnatsismiin. Ymmärrän kyllä, että kaikkien taustoja ei voida tarkastaa, mutta en lähtisi kusemaan toisten pesään, jos omakaan pesä ei ole kunnossa.

 10. kuikkeli sanoo:

  Ääriryhmä haluaa nostaa Suomen pakolaiskiintiön tuhanteen henkilöön:
  http://hommaforum.org/index.php/topic,25164.msg335030.html#msg335030

 11. kuikkeli sanoo:

  TÖRKYVIESTIT JA TAPPOUHKAUKSET MYÖS MAAHANMUUTTOKRIITIKOIDEN RIESANA

  Viime aikoina rasistiset tappouhkailut ovat olleet pinnalla mediassa. Esimerkkeinä voidaan mainita ministeri Astrid Thorsia koskeva tappouhkausryhmä Facebookissa, uutinen maahanmuuttotutkijoiden henkilökohtaisesta uhkailusta sekä tuoreimpana toimittajiin ja tavallisiin ihmisiin kohdistuvat uhkailut.

  Mutta onko tappouhkailu vain maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvia piinaava riesa? Joutuvatko maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen kriittisemmin suhtautuvat tappouhkaajien tulilinjalle?

  Tappouhkauksien kohteena oleminen ei näytä olevan pelkästään maahanmuuttomyönteisten ihmisten kiusa.

  Ulkomaalaislain muutosta vastustavasta adressista ja Muutos2011-yhdistyksestä tunnettu Juha Mäki-Ketelä kertoo MikroPC:lle saavansa tappouhkauksia säännöllisesti. ”Erilaisia herjaviestejä tulee noin 20-30 viikossa. Tappouhkauksia tulee noin kerran kuussa”, toteaa Mäki-Ketelä. Osa on prepaid-liittymistä lähetettyjä kuvaviestejä, jossa henkilö osoittaa ase kädessä. Osa viesteistä on selkeitä kännipostauksia, jotka on lähetetty perjantai- ja lauantai-iltaisin.

  ”Epäasiallisia viestejä tulee välillä myös maahanmuuttokriitikoilta, jos on jossain sattunut sanomaan jotain liian lievästi.” Mäki-Ketelä pitää aihetta sellaisena, että kirjoittipa siitä omalla nimellään mitä tahansa, palautetta tulee varmasti, positiivista ja negatiivista. Ja asiallista ja asiatonta.

  Tappouhkailun ja törkyviestien lisäksi riesana ovat identiteettivarkaudet. ”Olen eläessäni kirjoittanut yhden viestin Suomi24-keskustelualueelle. Nimissäni sinne – ja moneen muuhunkin paikkaan – on kirjoitettu kymmenien viestien mittaisia ketjuja”, Mäki-Ketelä kertoo.

  Myös maahanmuuttokriittistä blogia pitämällä julkisuuteen noussut Jussi Halla-aho kertoo MikroPC:lle saaneensa tappouhkauksia jo vuodesta 2005 alkaen. ”Erilaisia viha- ja herjasivustoja on ollut kymmenittäin”, kertoo Halla-aho.

  Maahanmuutto ja monikulttuurisuus herättävät tunteita puolin ja toisin. Rajojen täydellistä avaamista ja maahanmuuton kokonaan lopettamista ajavien ääripäiden väliin mahtuu kirjava joukko ihmisiä, monenlaisia mielipiteitä ja näemmä myös mielipiteen esittämistapoja. Olennainen kysymys onkin, mitä hyötyä tappamisella uhkailusta on yhtään kenellekään.

  LÄHDE: http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article385309.ece?s=r&wtm=mikropc/-16032010

  Mitä Marianne ja Marja-Liisa tällaisille tappouhkauksille pitäisi tehdä? Vai onko hyväksyttävämpää uhata maahanmuuttokriitikoita kuin monikulttuurisuusfanaatikkoja?

 12. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei kuikkeli
  Tappouhkaukset ovat aina väärin.
  Mitä tulee persujen maahanmuuttokritiikkiin, se on aivan muuta kuin populismia. Kyseistä sanaa käytetään nykyään aina silloin kun joku puhuu tosiasioita joita ei voi kumota. Nyt, kun meitä ei enää voi leimata rasisteksi, koska emme sitä ole, vaikka joukossa on joku ollut ja nyt mennyt (toivon todella, että näin on myös Halla-ahon kohdalla). Joukostamme eronnut ryhmä on niitä, joille ei kriittisyys riitä ja joihion sinäkin kai kuulut. Ei siinä mitään liity muutos ryhmään ja äänestä heitä jos katsot sen oikeaksi itsellesi, älä kuitenkaan yritä tehdä persuista muuta kuin he ovat. Olemme ryhmä joka on huolissaan oman väestömme oikeuksien puolustamisesta. Ei sen kummempaa.

 13. kuikkeli sanoo:

  Marianne kirjoittaa:
  ”Mitä tulee persujen maahanmuuttokritiikkiin, se on aivan muuta kuin populismia.”

  Eduskunnassa Perussuomalaiset eivät ole edes yrittäneet tehdä maahanmuuttopolitiikalle mitään ellei lasketa ulkomaalaislakia vastaan äänestämistä. Sekin tehtiin vain sen vuoksi, että luodaan Perussuomalaisista kuva maahanmuuttokriittisenä puolueena. Miksi perussuomalaiset eivät olet ottaneet kantaa valmisteltavaan kansalaisuuslakiasiaan, jos Perussuomalaiset muka oikeasti olisi maahanmuuttokriittinen puolue? Ulkomaalaislaki ei ole mitään verrattuna siihen, koska sitä voidaan aina muuttaa, mutta kansalaisuutta ei voi noin vain poistaa.

  Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisyydestä ja Timo Soinista antaa hyvän kuvan nämä Timo Soinin lausunnot:

  ”Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini toppuuttelee hieman maahanmuuttokeskustelua. ”Asia on minulle kymmenen, mutta ei viiden tärkeimmän joukossa”, Soini toteaa.

  Perussuomalaisten kulmilla erilaisissa homma-ryhmissä pyörivät nuoret miehet on tarkoitus taltuttaa puolueen linjalle. ”Olen sanonut näille pojille, että älkää istuko sököringissä yksin, vaan tutustukaa muihin ihmisiin ja käykää vähän maailmalla”, Soini opastaa.

  Soini tuhahtaa puheille, joiden mukaan Halla-aho on helsinkiläisnuorten keskuudessa tunnetumpi kuin hän. ”En pääse kulkemaan viittä metriä pitempään kerralla, kun ihmiset pysäyttävät”, politiikasta nauttiva Soini kuittaa.”

  Kaleva 14.3.2010

  Marianne kirjoittaa:
  ”Kyseistä sanaa [populismia] käytetään nykyään aina silloin kun joku puhuu tosiasioita joita ei voi kumota.”

  Niin. Minä käytän populismi -sanaa silloin, kun puolue tai ehdokas puhuu toista mutta tekee toista, jotta miellyttäisi kaikkia ja saisi mahdollisimman paljon kannatusta. Tällainen puolue Perussuomalaiset on. Se on samanlainen konsensuspuolue kuin muutkin eduskuntapuolueet. Perussuomalaiset ei pyri ratkaisemaan poliittisia ongelmia tulevalla eduskuntakaudella, vaan Perussuomalaisten tavoite on jo annettu julkisuuteen:

  ”Se kuuluu turhia nöyristelemättä: ”Soini sisäministeriksi”.”

  Aamulehti 14.2.2010

  Marianne kirjoittaa:
  ”Joukostamme eronnut ryhmä on niitä, joille ei kriittisyys riitä ja joihion sinäkin kai kuulut. Ei siinä mitään liity muutos ryhmään ja äänestä heitä jos katsot sen oikeaksi itsellesi, älä kuitenkaan yritä tehdä persuista muuta kuin he ovat.”

  Niin, koska Perussuomalaiset ei ole mikään maahanmuuttokriittinen puolue. Perussuomalaiset on populistinen Timo Soinin henkilökohtainen edunvalvontapuolue, jonka funktiona saada Timo Soinille julkisuutta ja valtaa, jotta hän pääsee televisioon heittelemään hauskoja letkautuksia.

  En ole muuten koskaan kuulunut Perussuomalaisiin tai ollut Perussuomalaisten kannattaja – enkä tule todennäköisesti olemaan, ainakaan niin kauan kuin despootti Timo Soini johtaa puoluetta.

 14. Marianne Koivisto sanoo:

  Rakas kuikkeli, pidät meitä rivi persuja todella tyhminä jos luulet, että ainoa tarkoituksemme on saada Sopini ministeriksi. Ei todellakaan ole.Jos niin tapahtuu se on ihan muiden kuin meidän persujen ansiota, se on äänestäjien valinta. Itse ainakin koin saavani ajaa vanhusten asiaa ilman poulueen sanelemia määräyksiä, tahtomallani tavalla. Se on edelleenkin tarkoitukseni, jos en näin saa tehdä, olen väärässä paikassa. En kuitenkaan usko, että puolueella olisi mitään sitä vastaan, asia on persuille tärkeämpi kuin se ketä pokkuroidaan.Niin kauan kun itse uskon näin, olen Perussuomalinen. Senioriliikkeen jäsen.

 15. kuikkeli sanoo:

  Niin. Persut saavat tehdä kunnallispolitiikassa lähes mitä tahansa, mutta valtakunnanpolitiikan linjan määrää despootti Soini. Jos lähdet ehdolle eduskuntaan Perussuomalaisista, toimit Soinille hyödyllisenä idioottina samoin kuin Jussi Halla-aho.

 16. Marianne Koivisto sanoo:

  Hyvää lauantaita kuikkeli. Tämä on tietysti aihe, jossa emme nää asioita ihan samoin. Jo perusluonteeni on sellainen, että en voisi olla kenenkään sätkynukke. En Soinin tai kenenkään muunkaan. Sanoisin paremminkin, että olen Soinissa löytänyt jonkinlaisen sukulaissielun, vaikka olemme monessa asiassa tyystin erimieltä. Hän kunnioittaa mielipiteitäni ja minä hänen. Emme siis ole ystäviä, vaan taistelijoita paremman elämän puolesta, meille suomalaisille. Timon kuviot ovat suuremmat kuin minun, tarkoitus on kuitenkin sama. Oikeudenmukaisuus tässä ahneuden valtakunnassa.

 17. vainio marjaliisa sanoo:

  Kuikkelille vastaan etten hyväksy minkäänlaista viharikollisuutta,ts en erittele kohderyhmiä, idealismiako? Kun päätökset ja linjaukset on yhteisesti sovittu ja ymmärrettävästi
  argumenoitu, niin niiden tosiasioiden kanssa on vain elettävä. Tietenkin muutoksille on yhteiskunnallisessa ajattelussa aina oltava tilaa, mutta uudistukset on tehtävä rakentavassa hengessä.
  Marianne Koivistolle; kun te perussuomalaiset käytätte paljon aikaa maahanmuuttopolitiikan arvosteluun, niin eikö siitä ajasta edes osan voisi käyttää erilaisiin hankkeisiin, jotka tukevat kehittyviä ja köyhiä maita- tämä maapallo on meidän y h teinen ja esim Plan kummitoiminta sekä naisjärjestöjen muukin toiminta tukee näiden maiden kansalaisia; lapsia ja naisia heidän omalla kotiseudullaan. Enpä ole sattunut näkemään yhtään perussuomalaista julkisuudessa esim Plan kummitoiminnan kampanjoissa.

 18. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Marjaliisa eipä ole kukaan tainnut kysyä perusnaisia Planin kamppanjointiin.Lähtisin heti jos yhteyttä otettaisi, pitäisi varmaan olla kuuuisa ,että pääsisi kamppanjaan..Kummi toimintaa pidän suuressa arvossa. Perusnaiset ovat kyllä mukana esim. Nytkiksessä, joka on kaikkien naisten yhteinen järjestö. Siinä on eri vuosina puheenjohtaja kustakin poliittisesta ryhmästä. Se jos mikä on naisten yhteistoimintaa yli rajojen. Tänä vuonna on vasemmisto puheenjohtajana. Tätä ryhmää ei ikävä kyllä kukaan ole perustanut Hämeenlinnaan. Olen asiasta keskustellut Oinosen(vas.) kanssa ja odottelen yhä perustamiskokousta. Vain puheenjohtaja vuorossa olevan ryhmän naisjäsen voi kutsua kokouksen koolle. Tämä ryhmä ajaa naisten ja lasten etuja maailmanlaajuisestikin. Toivon todella, että saamme sen toimintaan vielä tänä keväänä.

Jätä kommentti

css.php