Ensimmäinen mielenilmaukseni

Se on nyt ohi ja aika onnistuneestikin. Oli mahtavaa, että yli parisataa ihmistä oli tullut osoittamaan huolensa vanhustemme hoidosta. Kaipasimme kaikki paikalle kaupungin johtoa. Jukka L. oli paikalla edustamassa muita. Kaupungin johto oli kuulemma Forssassa. Näinkö oli? Tästä asiasta keskustelemme vielä loppuviikosta. Tiistai iltana, lähetin ilmojen haltialle toivomuksen hyvästä ilmasta ja olinko sitten onnen kantamoinen, aurinko paistoi keskiviikko-aamuna. Lämmin ei kylläkään ollut ja Sistoska ohjasi taukojumppaa puheiden aikana. Minulla oli muutama viesti jotka oli tarkoitus lukea, mutta paperit lentelivät ja ne jäi lukematta,pyydän anteeksi Riitta Nyqvistilta ja Vappu Taipaleelta. Laitan ne kuitenkin tuonne keskustelun puolelle kaikille luettavaksi. Tässä myös lupaan ja vannon, että ensikerralla on järeämpi äänentoisto mukana. Sain nimittäin hiukan palautetta siitä, ettei kaikki kuulunut takariviin. Kuten sanottu en ole ollut ennen järjetelemässä mitään vastaavaa, mutta opin kyllä vaikka ikää onkin.

Vielä viimeksi, kuten loppu puheenvuorossa sanoin: Hoitajat, läheiset, omaiset ja vanhuksista välittävät, kun näette epäkohtia puuttukaa niihin. Tuokaa ne julki, puhukaa hoitolaitosten esimiehille, jos se ei auta ottakaa yhteys virkamiehiin ja päätäjiin.

Myös minuun voi aina ottaa yhteyttä, puhelimeni ei ole salainen ja jos ette halua soittaa, niin kirjoitelkaa. Keväisin tervehdyksin Marianne

5 kommenttia artikkeliin “Ensimmäinen mielenilmaukseni”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Saat anteeksi Marianne jo siksikin,
  että näin pääsen upean naisen, Vappu Taipaleen seuraksi.
  Sinulle lämmin kiitos uurastamisestasi nokkanaisena.
  Satuin kuulemaan, että Vorssassa oli joku kuntapomojen kokkari, joten totta tais olla johtajien poissaolon syy.
  Täytyy samalla antaa Limperille pojot, että oli paikalla tapahtumassa.
  Oikein aurinkoista loppuviikkoa Sinulle ja miehellesi terveiset, hänhän osui ennusteessaan lähemmäksi mielenosoituksen osallistujamäärässä.
  T. Riitta

 2. Heikki Koskela sanoo:

  Terve Marianne!
  Teillä oli varmaan ihan hyvä tunnelma siellä torilla, ja aihe oli hyvä. Kun luin lehdestä, että kotihoidon pääsyn kriteerejä kiristetään, ajattelin, että vanhusten heitteillejätöstä tulee kaupungille normi.
  Ottaisin kuitenkin aikalisän kaupungin ja Limperin arvostelemisessa, koska Jukka vääntää parasta mahdollista hoivaa vanhuksille niillä määrärahoilla, jotka hänelle on myönnetty. Palveluasuminen vie tietysti vanhuksien rahat, mutta eikös eläkkeitä maksetakin elinkustannusten takia. Siinä olet oikeassa, että vanhusten hoivan laatua pitää tarkkailla, sillä työvoimakulut ovat niin kunnallisen kuin yksityisenkin tuottajan suurin menoerä. Kun siitä tinkii voiton maksimoiseksi, homma alkaa haista.
  Tämän valtuustokauden aikana vanhusten palvelurakenneuudistus pitäisi olla valmis ja arvostellaan vasta sitten.
  Kaikkea hyvää t. Hessu K.

 3. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Hessu ottaisin mielelläni aikalisän, mutta nämä vanhuksemme eivät aikalisää ehdi odotella. On tehtävä muutokset heidän eläessään. Siinä, olen kanssasi samaa mieltä, että Limperi tekee sen mitä häneltä vaaditaan. Määräaikaisessa pestissä on pakko, jos haluaa jatkosopimuksen. Hän yrittää siis parhaansa, mutta ei vanhusten parasta, joka ei kuitenkaan ole hänen vikansa.
  En siis voi odottaa näiden asioiden kanssa, vaan on painettava päälle kunnes poliittinen suhtautuminen muuttuu. Mielestäni sitä ei voi tehdä, kuin kannustamalla ikäihmisiä ottamaan lusikka pieneen käteensä. Sitä työtä teen ja jatkan, niinkauan kun tätä tarvitaan. Sitten kun perushoito on kunnossa, vanhuksia kohdellaan kuin aikuisia tulee kohdella, kunnioituksella vanhuutta ja viisautta arvostaen, sitten en enää arvostele. Sitten siirryn muihin aiheisiin, jos voimat riittävät ja minua vielä tarvitaan.

 4. Virpi Kukkonen sanoo:

  Marianne ja kumppanit!
  Viettivät Raatihuoneella samanaikaisesti Paasikivi-seuran kokousta poijjaat, ne jotka eivät sinne Vorssaan päässeet. Tällaistahan se on.

  Äänentoiston ontuminen vei takariviltä esim. Tarja T. hyvän sanoman ohi korvien.
  Totta kuin rotta, se minkä minä kuulin.

  t. Virpi koo

 5. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Virpi olen pahoillani ettei äänentoisto pelannut. Syynä se, etten raskinut ostaa kalliimpaa megafonia, ei näes eläkeläisen varoilla mällätä. Seuraavaan tapahtumaan olen jo saamassa apua tähän. Ei kukaan, en edes minä odottanut ihan sellaista määrää ihmisiä. Nyt kun on nähty, että muutkin ovat valmiita barrikaadeille, niin jelppaajiakin löytyi lisää. Mitä Paasikiviseuran tapahtumaan tulee, niin hyvähän se on, että kunnioitetaan arvohenkilöitä. Itselleni nämä nykyiset , elävät ovat tärkeämpiä kunnioitettavia. Tämä lienee taas niitä, priorisointeja.Hyviä viikonloppuja kaikille

Jätä kommentti

css.php