Juhannus on meillä herttainen

Kesän kohokohta, jota odotellaan melkein yhtä paljon kuin joulua. Jokainen toivoo aurinkoa ja pilvetöntä kesäpäivää ja suloisen lämpöistä kesäyötä. Saunotaan, grillataan ja kuunnellaan kaihoisaa musiikkia, joka kutsuu tanssiin. Kylän ihmiset ja kesävieraat kerääntyvät kokon ympärille ja hanuri soi. Kun tanssit on tanssittu, katseltu laineen liplatusta ja soudeltu aamunnousuun, voimme vielä nauttia juhannuspäivän rauhasta, yhdessä mummojen ja vaarien, sisarusten ja serkkujen kanssa.

Edellä kuvattua juhannusta vietettiin vielä lapsuudessani, mitä nyt naapurin ukko välillä örisi juttujaan, pienessä hiprakassa. Naapurikylän nuoret tulivat haastamaan riitaa, josta aina selvittiin pienellä nyrkkien heristämisellä. Kaikki oli kuitenkin, ah, niin viatonta. Eikä tuosta ole kuin puolivuosikymmentä.

Tämän päivän juhannus on monelle, vain pidennetty viikonloppu, jolloin ajetaan kilpaa mökeille. Hyvin on asiat, jos ei yhtään kolaria näy tai satu matkanvarrella. Grillissä paistuu fileet, jotka on marinoita lehtireseptien ohjeiden mukaisesti. Muutama makkarakin on ostettu, jotta vaalittaisiin perinnettä.  Alkossakin on tietysti käyty. On ostettu snapsia, kaljaa ja viiniä, jotta juomat eivät varmasti lopu kesken. Saunaa lämmittäessä, puolikoria kaljaa menee ihan huomaamatta lämmittäjän kurkusta alas. Pitäähän sitä päästä relaamaan raskaan työviikon jälkeen. Pihassa vaimo valmistelee grillin kuntoon ja kattaa pöytää, lapset on viety mummolaan, jotta voidaan rauhassa kestitä kavereita(toivottavasti nekin ovat ymmärtäneet viedä kakaransa jonnekin hoitoon, etteivät tule pilaamaan kunnon juhannusta) Sitten vain odottelemaan vieraiden tuloa. Eiväthän ne vieraat sukua ole, liiketuttavia, niitä kun kestitään voi vaikka olla hyödyksi myöhemmin. Vaimolle maistuu kylmä valkoviini, kylläpä se onkin hyvää, ajattelee hän, ja ottaa kolmannen lasillisen. Näin se päivä sujuu nopsasti vieraita odotellessa.Tarinan lopun voi kukin päättää oman kokemuksensa tai mielikuvituksensa mukaisesti.

Mikä siis oli tarinan kertomisen syy? Eipä juuri mikään. Juhannus toi vain mieleeni kuvia entisestä ja kertomuksia nykyisestä, mitäpä sitä muuta syytä tarvitsisi. Maailma on muuttunut ja me sen mukana. Toivotan teille kaikille kuitenkin hyvää oman näköistänne juhannusta. Relataan kaikki omalla tavallamme ja yritetään muistaa, ettei perille pääse kaahaamalla ja vesilläkin selvinpäin, ettei käy kuin entisen formulakuskin. Elämä on lyhyt, turha jouduttaa sen loppumista. Ja taas kerran, vanhuksen pääsy mökille mukananne voi olla hänen kesänsä paras kokemus ja ei nyt kuitenkaan sysätä niitä lapsia sinne mummolaan, vaan ollaan sukupolvet yhdessä kun se on vielä mahdollista.  

Kommentti artikkeliin “Juhannus on meillä herttainen”
 1. Susan Benson sanoo:

  Hei, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä minulle sähköpostia WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainan saamiseksi;
  * Mukavuus – Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa – Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus – saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu – saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja.

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla, koska olemme auttaneet lukuisia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi:
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

Jätä kommentti

css.php